1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İki yılda BTM’den Süper Lig’e
İki yılda BTM’den Süper Lig’e

İki yılda BTM’den Süper Lig’e

Yeşilova’dan futbolda ender görülen bir başarı hikâyesi…

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Merit Alsancak Yeşilova, merdivenleri tek tek çıkarak futbolda ender görülen bir başarıya imza attı. 2 yılda üç lig çıkan Girne ekibi, 7 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig’de mücadele edecek.

BTM’de inanılmaz bir rekora imza attı

2015 yılının yaz aylarında Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde mücadele eden Merit Alsancak Yeşilova, o sezon büyük bir rekora imza atmıştı. 2014-2015 sezonunda BTM Ligi’nde mücadele eden Yeşilova, 2’nci Grup’ta çıktığı 12 maçtan da galip ayrılmıştı. Yenilgisiz ve beraberliksiz bir dönem geçiren yeşil beyazlılar, 80 gol atmış ve kalesinde sadece 4 gol görmüştü.

2 yılda 3 kez terfi aldı

Girne ekibi Merit Alsancak Yeşilova, son yıllarda adeta istatistikleri alt üst etti. 2015 yılının Mayıs ayında başladığı BTM Ligi’nde Temmuz 2015 itibariyle İkinci Lig’e yükselen yeşil beyazlı takım, 1 ay sonra yeniden hazırlıklara başladı. Mayıs 2016’ya gelindiğinde bu kez İkinci Lig’den Birinci Lig’e terfi eden Yeşilova, futbol liglerinde gerçekleşmesi neredeyse imkânsız olan bir durumu gerçekleştirdi. Sezon başında şampiyonluk hedefiyle sezonu açan yeşil beyazlı takım, ligin 16’ncı haftasında deplasmanda karşılaştığı Mesarya maçını 3-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Geçtiğimiz günlerde şampiyonluk kupasını kaldıran Tayfun Kurtarıoğulları’nın öğrencileri, bu süreçte önemli bir başarı elde ederek 2 yılda 3 kez üst lig terfisi aldı.

7 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’de

Hamitköy maçının ardından kupasını kaldıran Merit Alsancak Yeşilova, tam 7 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e döndü. Son olarak 2010-2011 sezonunda dönemin adıyla Birinci Lig’e yükselen Alsancak Yeşilova, o sezonun sonunda 26 puan toplayarak küme düşmekten kurtulamamıştı. Kötü gidişe ertesi sezonlar da devam eden yeşil beyazlılar, 2012-2013 sezonunun sonuna gelindiğinde BTM Ligi’ne kadar gerileşmişti.

Son 11 sezonda 6’ncı terfisini almış oldu

Merit Alsancak Yeşilova, son 11 sezonda 6’ncı kez bir üst lig terfisi aldı. Girne ekibi son 10 sezonda 5 kez bir üst lig terfisi alırken, 5 kez de küme düştü. Sezonun tamamlanmasıyla bir üst lige terfi sayısı güncellenmiş oldu. Yeşilova, son 11 sezonda 6 lig terfisi almış oldu. 

 

 

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Etiketler :