1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İhraç’ edildi, sahte kimlikle geldi
‘İhraç’ edildi, sahte kimlikle geldi

‘İhraç’ edildi, sahte kimlikle geldi

Vize borcu nedeniyle KKTC’den ihraç edildikten sonra Türkiye’deki yeğeninin kimliği ile adaya geri dönen M.G., dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

 

 

Vize borcu nedeniyle 2008 yılında KKTC’den ihraç edildikten sonra Türkiye’deki yeğeni A.G.’nin kimliği ile 2009 yılında adaya geri dönen zanlı M.G., almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı M.G., davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

2008 yılında ihraç edilmişti...

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Akkaplan, zanlı M.G.’nin daha önceden bulunan vize borcu yüzünden 13 Haziran 2008 yılında KKTC’den ihraç edildiğini söyledi. Zanlı M.G’nin ihraç edildiği için Türkiye’deki yeğeni A.G. adına TC nüfus cüzdanı sahtelediğini belirten Akkaplan, 14 Şubat 2009 yılında konu sahtelediği TC nüfus cüzdanını KKTC Muhaceret Polisine ibraz edip tedavüle sürerek A.G.’nin kimliğine büründüğünü ve sahte davranışla kayıt temin ederek KKTC’ye giriş yaptığını ve 11 Ağustos 2015 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını anımsattı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Akkaplan, TC vatandaşı olan ve KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlının serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçabileceğini söyleyerek zanlının hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı M.G.’nin davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. / Gamze PİR BAYKUR

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur