1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hazine Muhasebe Müdürü görevden alındı
Hazine Muhasebe Müdürü görevden alındı

Hazine Muhasebe Müdürü görevden alındı

Hazine-Sen, Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü Fatma B. Görener’in görevden alınarak Müdür mevkiine üçlü kararnameyle daire dışından atama yapıldığını belirterek, buna tepki gösterdi.

A+A-

Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen) Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü Fatma B. Görener’in görevden alınarak Müdür mevkiine üçlü kararnameyle daire dışından atama yapıldığını belirterek, buna tepki gösterdi.

Hazine-Sen Başkanı Lisanî Özçürümez yaptığı yazılı açıklamada, atamanın Hazine ve Muhasebe Dairesi çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğunu savunarak, çalışma azmi ve isteğiyle halihazırda görevinin başında olan bir kişinin hangi nedenlerden dolayı görevden alınarak müşavir yapılmak istendiği konusunun muğlâk ve anlaşılmaz olduğunu ileri sürdü.

Her hükümet değişikliğinde bürokratların değiştirilmesinin kurumsal hafızanın erozyona uğratılmasına neden olduğunu belirten Özçürümez, ilgili Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzalarıyla bürokratların görevden alınarak müşavir kadrolarının her geçen gün arttırılmasının insan kaynakları ve gereksiz maddi israfa neden olduğunu ifade etti.

Görener’in sekiz buçuk yıldır birçok hükümet, başbakan ve bakanla çalıştığına dikkat çeken Özçürümez, bu denli hassas konularda kararların, elzem ve kaçınılmaz nedenler mevcutsa kurumsal yapıları gözetecek şekilde alınması gerektiğini belirtti.

Özçürümez şöyle devam etti:

“Hazine ve Muhasebe Dairesi her zaman kendi bünyesinde üst kademe yöneticisi mevkiilerine uygun, değerli ve nitelikli çalışanlar barındırmıştır. Gayemiz bu hassasiyetle sistemin yanlışlarını ortaya koyarak bugüne kadar çalışmaları aksamadan ve güvenilir bir şekilde devam eden Hazine ve Muhasebe Dairesi’ne halel gelmesini engellemek, dairemizin huzursuzluklar içerisinde çalışmaz hale gelmesini önlemektir.”

"Sonradan makam doldurmak için Hazineci olunmaz"

Fatma Bilen Görener ise görevden alınmasını sosyal medyada şu  paylaşım ile duyurdu: Hazine ve Muhasabe Dairesi elemanı ve böyle bir Dairenin sekiz buçuk yıl Müdürlüğünü yapmaktan her zaman ve hergün çok mutlu oldum.Gelmiş geçmiş ve bügün itibariyle görevde olan Hazineciler hepinizi çok seviyorum.Sonradan makam doldurmak için Hazineci olunmaz.Sadece o makam terzide provayla tamirle tabiki bedene uydurulur.

Bu haber toplam 12217 defa okunmuştur
İlgili Haberler