1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Bana karşı ön yargılı olmayın lütfen”
“Bana karşı ön yargılı olmayın lütfen”

“Bana karşı ön yargılı olmayın lütfen”

UBP Örgüt Başkanı'nın eşi Canan Altay “Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürü” oldu.

A+A-

Eleştirilerin odağındaki yeni müdür Canan Altay YENİDÜZEN’e konuştu

Uzun yıllardır Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü yapan Fatma Görener’in görevinden alınması ve yerine Vergi Dairesi’nden Canan Altay’ın atanması kamuoyunun gündemine oturdu

Gelir ve Vergi Dairesi’nden Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü’ne atanan Canan Altay; “Önyargılı olarak yaklaşılmamasını rica ediyorum…” dedi.

 Altay, eşinin UBP Örgüt Başkanı olmasından dolayı adının partizanlık söylentilerine karışmasından da büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “12 yıldır şevkle ve enerjiyle aynı baremden, hiçbir artış almadan çalıştım, burada olmak hakkım diye düşünüyorum. Eşimi bilip tanıyanlar, ne kadar adil biri olduğunu da biliyor. Önyargılı olarak yaklaşılmamasını rica ediyorum…” şeklinde konuştu.

Fehime ALASYA

Hazine ve Muhasebe Dairesi müdürlüğünden alınan Fatma B. Görener'in yerine Vergi Dairesi’nden Canan Altay atandı.

 Fatma B. Görener'in görevden alınıp müşavir yapılması kamuoyunda büyük tepki toplarken, Görener de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu durumdan hoşnut olmadığını dile getirdi.

Görener, paylaşımında sekiz yılı aşkın bir süredir Hazine ve Muhasebe Dairesi müdürlüğü yaptığını belirterek “Sonradan makam doldurmak için hazineci olunmaz. Sadece o makam terzide provayla tamirle tabiî ki bedene uydurulur” dedi.

Vergi Dairesi’nden, Hazine ve Muhasebe Dairesi müdürlüğüne atanan Canan Altay’ın bu bölüme uygun teknik bilgi ve deneyime sahip olmadığı iddiaları gündeme gelirken, eşinin Ulusal Birlik Partisi (UBP) Örgüt Başkanı olduğu da bir başka gündem yarattı.

İddialara YENİDÜZEN aracılığıyla yanıt veren Canan Altay, 25 fiili yıldır vergi dairesinde görev yaptığını ve bu göreve atanmayı hak ettiğini belirtti.

Altay, eşinin UBP Örgüt Başkanı olmasından dolayı adının partizanlık söylentilerine karışmasından da büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “12 yıldır şevkle ve enerjiyle ayni baremden, hiçbir artış almadan çalıştım, burada olmak hakkım diye düşünüyorum. Eşimi bilip tanıyanlar, ne kadar adil biri olduğunu da biliyor. Önyargılı olarak yaklaşılmamasını rica ediyorum…” şeklinde konuştu.

 “Önyargılı olarak yaklaşılmamasını rica ediyorum…”

Gelir ve Vergi Dairesi’nden Hazine ve Muhasebe Dairesi Müdürlüğü’ne atanan Canan Altay, kamuoyunda yer alan iddiaları yanıtladı. Bu atamayı hak ettiğinin altını çizen Altay, yeterli bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğunu anlatarak, önyargıyla yaklaşılmaması gerektiğini ifade etti.

Altay YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üniversite mezunuyum, tezim Mali Tabloların Analizi üzerine, yüksek lisansım ise İşletme Yönetimi üzerinedir. Yüksek lisansımı da birincilikle bitirdim. 25 fiili yıldır vergi dairesinde çalışıyorum. Gelir ve vergi amiriyim, tüm bölümlerde amirlik yaptım.

1994 yılından 2015 yılına dek İdari Bilimleri, Türk Vergi Mevzuatı derslerinde öğretmelik yaptım.

Dört yıl da bankada imza yetkili yöneticiydim.

Bu bağlamda bilgi birikimi ve deneyimim var mıdır sorusunun cevabını sanırım vermiş oluyorum.  

“Yazılanlara ben de çok üzülüyorum”

“Eşimi bilip tanıyanlar, ne kadar adil biri olduğunu da biliyor. Esat Altay olarak sorun, nasıl biliyorlar? Önyargılı olarak yaklaşılmamasını rica ediyorum…

Hiçbir zaman bu mevkie yerleşeyim diye bir düşüncemiz olmadı. İnsanız çalışma şevki ve aşkımız var ve bir yerde tabi ki önüm açılsın istiyordum. 12 yıldır şevkle ve enerjiyle ayni baremden, hiçbir artış almadan çalıştım, burada olmak hakkım diye düşünüyorum.

Tüm bu iddiaları ve hakkımızdaki düşünceleri dıştan partili olmayan bireylere de sorsunlar.  Yazılanlara ben de çok üzülüyorum çünkü bunu gerçekten hak etmiyorum”

 

Bu haber toplam 12336 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler