1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hayvan Üreticileri’nden eylem uyarısı
Hayvan Üreticileri’nden eylem uyarısı

Hayvan Üreticileri’nden eylem uyarısı

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği eylem uyarısı yaptı; “Kulak numaraları ödemeleri en kısa zamanda yapılmazsa şok eyleme gideceğiz”

A+A-

KKTC Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, kulak numaraları ödemeleri en kısa zamanda yapılmazsa üreticinin şok eylemlerle hakkına alma yoluna gideceğini belirtti. 
KKTC Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı’yla görüşmeleri neticesinde kulak numaraları ödemeleri ile ilgili bir gelişme olmadığını gördüklerini kaydederek, ödemelerin yapılmamasının küçükbaş hayvancılık camiasını ciddi şekilde yaraladığını vurguladı.
Açıklamada, “Ödemeler en kısa zamanda yapılmasa üretici şok eylemlere hakkına alma yoluna gidecektir” denildi. (

Naimoğulları, Tarım Bakanlığı’nı eleştirdi

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları üreticinin zor durumda olduğunu belirterek, Tarım Bakanlığı’nı eleştirdi.
Naimoğulları, yazılı açıklamasında, üreticinin hükümetten alacakları konusunda mart ayından beridir birçok açıklama yaptıklarını, defalarca “üreticinin ve hayvancının alacaklarını ödeyin” dediklerini, üreticinin zorda, borç batağında olduğunu, bu noktada küçükbaş hayvancının 11.5 milyon TL, büyükbaş hayvancının 4.2 milyon TL alacağının bulunduğunu söylediklerini anımsattı.
Naimoğulları, bunun yanında çiftçinin ve hayvancının 2016 yılından kalan 15 milyon TL akaryakıt desteği alacağı olduğunu ifade ettiklerini, bu kadar tepkinin üzerine, Başbakan’ın 9 Mayıs tarihinde Bakanlar Kurulu sonrası tarım sektörüne 18 Mayıs tarihine kadar 33.9 milyon ödeme yapılacağını ve sektörün alacaklarının yarısını ödeyebileceklerini açıkladığını ancak bu sözlerin tutulmadığını belirtti ve hükümetin kime güveneceğini sordu.Naimoğulları, şöyle devam etti: “Bunun üzerine Hayvancılar Birliği olarak bizler hükümetin hayvancıyı dilenci durumuna düşürdüğünü ifade etmiştik. Ayrıca hükümetin doğruyu söylemediğini çünkü bütün işlerinin zaman kazanmak olduğunu ve 18 Mayısa kadar açıklamış oldukları ödemeleri de yapamayacaklarını kamuoyuna duyurmuştuk. Yine haklı çıktık, Hükümet ve Hükümetin başı sayın Başbakan verdiği sözleri yine tutmadı, yine üretici ödenemedi. Eğer Hükümetin Başbakanı bile bunu yaparsa bu üretici, bu hayvancı kime inanacak, kime güvenecek yazıklar olsun.  Tarımı yönetenlere yazıklar olsun . Hükümet edenlere yazıklar olsun. Küçükbaş hayvancıya ödenecek olan normalde 11.5 milyon tl doğrudan gelir desteğinin yarısını ve 9 milyon tl akaryakıt desteğini bile ödeyemediler. Sizin üreticiye verdiğiniz değer bumu her fırsatta üretime destek vereceğiz diyenler yine sınıfta kaldı. Hayvancının size güveni kalmamıştır.”

foto arşiv

 

Bu haber toplam 2480 defa okunmuştur