1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hain denmesi trajikomiktir”
“Hain denmesi trajikomiktir”

“Hain denmesi trajikomiktir”

BAL Ligi takımlarından Uşak Sportif’e transfer olan Çağrı Kıral, transfer sürecinde yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu

A+A-

Küçük Kaymaklı futbolcularından Çağrı Kıral ve Musa Şanlıer’in Türkiye Bölgesel Amatör Lig takımlarından Uşak Sportif’e transfer olması spor kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Bu futboclulardan Çağrı Kıral sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla süreç içerisinde yaşananları aktardı. Kıral transferin önceden ayarlanmadığını, kendilerini Uşak Sportif’in sezon başından beri istediğini aktarırken 8-9 yaşından bu yana emek verdikleri kulüplerinin hain ve emek hırsızı benzetmelerinin trajikomik bir durum olduğunu belirtti. Çağrı Kıral’ın açıklamaları şu şekilde:

“Geçen hafta ben ve Musa Şanlıer devre arası Türkiye BAL Ligi takımlarından Uşak Sportif’e transfer olduk. Biz geldikten sonra söylenenlere ya da yaşanan olaylara hiç cevap vermeyi düşünmedik ve de istemedik. Öncelikle amatör bir lig olmasına rağmen tamamen profesyonel şartlar altında çalışıyoruz ve bu da profesyonelce düşünen bir futbolcunun isteyeceği en güzel şey. Önceden planlanmış bir transfermiş bizimkisi diyorlar kaldı ki önceden planlasak ne fark ederdi ki Kıbrıs Türk Futbolunun içinde olduğu bu çıkmazda!”

Kıral “Hain, emek hırzısı denildi”
“Önceden şunu aydınlığa kavuşturalım. Benim sezon başı yaşanan TC nufüs cüzdanı sorunum 30 Aralık’ta çözüldü ve bunu da bizzat babama Uşak Sportif yöneticileri iletti ve beni beklediklerini söylediler. Musa’yı ise sezon başı isteyip Almanya’da olmasından dolayı ikimizin de transferi gerçekleşememişti. Aynı tarihte Musa’ya tekliflerini tekrarladılar ve ikimiz de hiçbir sorun kalmadığı için tekliflerini kabul ettik. Hemen ertesi gün Küçük Kaymaklı TSK’ne bizi anlayışla karşılayacaklarını beklediğimiz için durumu yüzyüze bildirdik ve bizlere izin verilmesini istedik. Bizlere önce yolunuz açık olsun sonra da 8-9 yaşından bu yana formasını giydiğimiz kulübün kapılarını kapatıldığı söylendi. Hain dendi, emek hırsızı dendi. Bizleri destekleyenlerin bile eli sıkılmadı. Sırası geldiğinde şampiyon olsak nolur olmasak diye düşünülen bir mentalitenin bizim bu yola çıktığımızda gurur duyup bizleri buralarda başarılı olmamız için teşvik edeceklerine bizlere bu yakıştırmaları yapmaları tamamen trajikomiktir.”

“Ailemize stada ve kulübe giriş yasağı getirilmiş”
“Yıllardır kulübe ve maçlara giden ailelerimize stada ve kulübe girme yasağı getirilmiş. Hani güven ilişkisi vardır ya sezon içinde bizlere yalnız Musa ile bana değil tüm takıma yarı maaş cezası kesildi. Sebebi ise hedeften kopmuş oluşumuzmuş. Biz anlaştığımızda şampiyon olursak bu parayı alırız diye anlaşmadık ki. Bizim değerimiz bu diye bu paraya anlaştık eğer beğenilmezsek seneye başka türlü anlaşılır ya da yollarımız ayrılırdı. Ancak onlar bizim kulübe bağımızı tamamen kopardı.

“Aralık ayı maaşımız da ceza kesildi?”
“Ayrıca gelmeden ben ve Musa aralık ayı son maaşımızı almadık. Benim 3 bin TL, Musa’nın ise 3 bin 500 TL alacağı var. Bunun yanı sıra ben ve Musa Nike’tan alışveriş yapıp buraya geldik ve gelmeden dedik ki Aralık ayı maaşlarımızdan kesilsin bu. Her zaman kulüp içerisinde böyleydi ve bizde buna aykırı birşey yapmadık. Şimdi ise babalarımız aranıyor ve oğullarınız borcu var deniliyor. Peki sorarım size emeğimizi harcadığımız, terimizi döktüğümüz aralık maaşlarımız ne oldu? Yoksa ona da mı ceza kesildi. Bir yalnışınız var. Sizin bize yaptığımız alış verişin üstü kadar borcunuz var ama helal olsun. Ayrıca takımın çoğu peşinatınıı tam almışken benim peşinatımın yarısı da içerde 5 bin TL olarak duruyor. O da size helal olsun.”

“Hakkınızı helal edin”
“Unutmayın herşey para değil, vefa ne güzel de bir kelimedir. Biz doğma büyüme Küçük Kaymaklı futbolcusu ve ailelerimizle birlikte şimdi de taraftarıyız. Bizlere destek veren, dualarını eksik etmeyen herkese çok teşekkürler. Buralarda başarılı olup daha da ileriye gitmek için çok çalışacağız. Sadece şampiyon olup bir gece yemekle geçiştirmeyeceğiz koskoca yılımızı. Bizlere yeni kapılar açılsın diye çalışacağız. Allah utandırmasın hakkınızı helal edin.”

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur