1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güneyde 1 yeni vaka
Güneyde 1 yeni vaka

Güneyde 1 yeni vaka

Kıbrıs’ın güneyinde bugün bin 882 Covid-19 testi yapıldı, bir yeni vakaya rastlandığı açıklandı.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde bugün 1.882 Covid-19 testi yapıldı, 1 yeni vaka belirlendi. Bugün herhangi can kaybı yaşanmadığı da belirtildi.

 Kıbrıs Epidemiyoloji Merkezi Bilim Kurulu Direktörü Dr. Leontios Kostrikkis günlük sağlık brifinginde güneydeki Covid-19 çalışmaları hakkında bilgi verdi. 1 yeni vakanın genel hastanelerin mikrobiyolojik laboratuvarlarında yapılan 276 laboratuvar testi sonucu ortaya çıktığı açıklandı. Daha önce teyit edilmiş vakaları izleme sürecinde 123 test yapıldığı belirlenirken, herhangi olumsuz bir sonuca rastlanmadı.

Özel işletmelere yönelik 387 test, Halk Sağlığı Klinikleri'nde ise 114 test yapıldığı bildirildi. Bu testler de negatif sonuç verdi. Öğrenciler ve okul personeli üzerinde yapılan testler hakkında da bilgi veren Dr. Leontios Kostrikkis, 514 test sonucunda olumsuz bir tanı çıkmadığını anlattı.

Tedavi gören hastalar hakkında da bilgi verildi. “Rehabilitasyon Hastanesinde sadece üç kişi var. Üç hastadan biri Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görüyor. Ayrıca bir kişi daha taburcu edildi. Bir başka hasta Limasol Hastanesi’nde Solunum Cihazı’na bağlandı. COVID-19 şüpheli semptomları olan 15 kişi de devlet hastanelerinde tedavi ediliyor.

 

“Testler paylaşılacak”

Güneydeki brifinge konuşan Dr. Kostrikkis, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nde testler ve vakalarla ilgili verilerin paylaşılacağını, ‘geçişlerle’ ilgili bu veriler ışığında tavır belirleyeceklerini söyledi.

 

 

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur
Etiketler : , ,