1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gözler Gönyeli’den sonra Lefkoşa’da
Gözler Gönyeli’den sonra Lefkoşa’da

Gözler Gönyeli’den sonra Lefkoşa’da

Gönyeli Belediyesi’nin ‘Dere yatağında beton yapılaşmaya’ müdahale etmesinin ardından, Lefkoşa’daki çalışmalar için de ‘acaba’ sorusu gündeme geldi

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Gönyeli Belediyesi’nin ‘Dere yatağına beton yapılaşmaya’ müdahale etmesinin ardından, su projesinin devamında, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı paralelinde devam eden çalışmada da ‘aynı imara aykırı durum’un olup olmadığı tartışılmaya başlandı.
Özellikle sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili Şehir Plancıları Odası ‘detaylı inceleme yapmak’ lazım derken, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden bilgi alınamadı.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Can Kara: “Paftalara bakmak lazım”
Şehir Plancıları Odası Başkanı Can Kara, açıklama yapmadan önce paftalara bakılması gerektiğini, gerekli çalışmayı yaptıktan sonra detaylı açıklama yapabileceklerini belirtti.

Sanayi Kuzeyi’nden gelen dere...
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı paralelinde ilerleyen ‘Asrın Projesi’nin Lefkoşa boru hattı, Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzeyinden inip Kanlı Dere’ye bağlanan dere üzerinden de geçiyor.
Borular, derenin aktığı köprü üzerinden geçirilirken, beton menfezin yerinin ‘dere yatağında olup olmadığı’ ise tartışma konusu oldu.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur