1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Göldeki görüş seviyesi azaldı
Göldeki görüş seviyesi azaldı

Göldeki görüş seviyesi azaldı

Kıbrıs’ın güneyinde ‘ilk seri katil’in öldürdüğü kadınlardan 4’ünün ceseti bulunsa da, bir kişinin kimliği otopsi yapılmasına rağmen teşhis edilemedi. Polis, dalgıçların asitli Kırmızı Gölde görüş seviyesinin oldukça azaldığını açıkladı

A+A-

Güney haber kaynaklarına göre, zanlının kurbanlarından biri olan Livia Florentina Bunea’nın arkadaşları, polise kayıp ilanı için gitmiş, ancak polisten “Livia, Ercan’dan yurt dışına çıkış yaptı” yanıtı almışlardı.

Mitseros’taki ‘seri katil’ soruşturmasında daha fazla ceset arayışı devam ederken, yetkililer bir bavulun içinde bulunan kadın cesedinin kimliği konusunda kesin bir cevap alamadılar. Cesedin oldukça tahrip olması sebebiyle otopsi sonucu kimlik belirlenememesi üzerine yetkililer, ikinci bir otopsi yapıyor. Kırmızı Gölde ise, dalgıçların görüşünün oldukça düşmesi ve yaşanan teknik arızalar sebebiyle, diğer cesedin bulunması için sonar teknolojisinin gelmesi bekleniyor.

Güneydeki KNEWS haber merkezinin yayımladığı habere göre, devlet adli patologları Pazartesi günü Lefkoşa bölgesindeki Mitseros'taki Kırmızı Gölde sudan çıkarılan bir kadın cesedine otopsi yaptılar. Ancak, ceset, valizin daha ağır olmasını ve suyun derinliklerinde kalmasını sağlamak amacı ile bir çimento bloğu ile birlikte suya atılmış olduğundan, ceset oldukça tahrip olmuş durumdaydı. Bu sebeple, yapılan otopsiye rağmen cesetin kadın ve yetişkin olması dışında bir kimlik tespit edemedi. İkinci bir otopsi yapılma kararı alındı.
Basında çıkan haberlerde, bavulun içindeki vücudun cenin pozisyonunda olduğu, ne çıplak ne de Mitseros'taki diğer iki cesede benzerlik gösterdiği açıklandı.

Yetenekli bir fotoğrafçı olduğu söylenen ve bölgeye çok aşina olan 35 yaşındaki Kıbrıslı Rum zanlı, araştırmacılara iki çocuk da dahil olmak üzere yedi kadını öldürdüğünü ve üçünü de kırmızı göle bavullara attığını itiraf etmişti.

Kıbrıs'a giden Sonar ekipmanı

KNEWS’e göre, Kıbrıslı yetkililer, şüphelinin psikolojik profilini oluşturmak için İngiliz uzmanlardan yardım talep etmiş ve daha fazla mağdurun olma olasılığı ile ilgili bilgileri gizleyip gizleyemeyeceğini tespit etmek istemişlerdir. Sonar teknolojisi, asitli ve yoğun bir suyu olan Kırmızı Gölde, objeleri ses ile bulmak için kullanılacak. Yetkililer, göldeki diğer bavulu bulabilmek için sonar teknolojisini bekliyor.

“Polis bize Livia’nın kuzeyden yurt dışına gittiğini garanti etti”

INCYPRUS’un yaptığı habere göre, seri katil zanlısının öldürdüğü, sekiz yaşındaki kızı Elena Natalia ile 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea'nın bir arkadaşı, Cyprus Broadcasting Corporation’a, polisin ona Livia’nın yurt dışına çıktığını söylediğini kaydetti. 2016 yılında, arkadaşının ortadan kaybolması sonrası polise başvuran kadına polis, Livia’nın ülkenin kuzeyinden yurt dışına çıkış yaptığını garanti etti. Livia’nın çok yakın bir arkadaşı olduğunu iddia eden kadın, Salı sabahı basına verdiği röportajda “Arkadaşımdan haber alamayınca polise gittim. Ancak bana, Ercan Havaalanı üzerinden yurt dışına çıktığını ve bu bilgiden emin olduklarını söylediler. Arkadaşım bizlere veya annesine haber vermeden hiçbir yere gitmez, çocuğunun ise sağlık sorunları var. Tüm bu şartlar altında Livia’nın her şeyi bırakıp gitmeyeceğini söylememe rağmen, dikkate almadılar” diye açıklamada bulundu.

“Polise çocuğun ciddi sağlık sorunları olduğunu ve Livia'nın ülkeyi birden terk etmek için hiçbir nedeni olmadığını söyledik” şeklinde konuşan kadın, polisin onlara garanti verdiğini, işlerini ve ne yaptıklarını iyi bildiklerini söylediğini ifade etti. Livia’nın annesi ile güçlü bir ilişkisi ve iletişimlerinin iyi olduğunu kaydeden kadın, Livia’nın annesine söylemeden bir yere gideceğine ihtimal vermediğini belirtti. “Bana söylenene inandığım ve daha fazlasını yapmadığım için kendimi suçlu hissediyorum çünkü içten içe her zaman, Livia’nın bizlere haber vermeden ayrılmayacağını biliyordum. Yetkililerin bizi ciddiye almadığına inanıyorum” diye konuştu.

Tercüme ve derleme: Dila Şimşek

 

Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur