1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dipkarpaz ve özgür eşekler…
Dipkarpaz ve özgür eşekler…

Dipkarpaz ve özgür eşekler…

Dipkarpaz ve özgür eşekler…

A+A-

Ali Yüksek

Ara gezilerden birini gerçekleştirmek üzere uzun zamandır uğrayamadığımız bir mekanı programımıza alarak Girne Lemar marketten harekete koyulduk.

Tatlısu Zambak tesislerine denizle karanın birleştiği müthiş manzaralı eski yoldan ilerlerken birkaç foto çekmeyi de ihmal etmedik.

Kahve sohbetimizin ardından kuzey sahil yolundan Dipkarpaz köyünün yolunu tuttuk. Deniz kıyısında, Karpaz’a gelen ziyaretçileri kendine çeken ve halen ayakta kalmaya direnen tarihi Ay filon manastırının yanındaki Oasis Restaurant’ta demiratlarımızı park edip yemek siparişlerimizi beklemeye başladık.

Manastırın konumu ve bölgenin önemi açısından oldukça fazla ziyaretçi çeken Oasis Restaurant’ta Pazar günleri yer bulmak neredeyse imkansızdı. Değerli arkadaşlarımızla bol sohbetli bir yemeğin ardından Zafer Burnu’ndaki özgür eşekleri ziyaret etmeye karar verdik.

Ancak bu tür ziyaretlere eli boş gidilmez diyerek Dipkarpaz köyünden irice bir karpuz alıp yola koyulduk. Altın kumsalın seyir platformunda bir süre duraklayıp manzaranın tadını çıkarmaya çalıştık. Tabii bu arada karpuzun da tadına bakmayı ihmal etmediğimiz seyir yerinden eşeklerin olduğu bölgeye doğru ilerlemeye başladık.

Alışkın olduklarından yol kenarında durup ziyaretçilerini bekleyen birkaç eşeğe, karpuz ikramımızı görüp koşarak gelen birkaç eşek daha katılınca ortaya görülmeye değer ilginç bir manzara çıktı. Kısa sürede dost olduğumuz özgür eşekler ile bizler, Özgür Demirat Şövalyeleri olarak yan yana birkaç foto çekmeyi de ihmal etmedik.
Akşam kahvelerimizi dönüş yolunda, İskele Boğazı’ndaki Karsel Restaurant’ta içerek Lefkoşa üzerinden evlerimizin yolunu tuttuk.

Havaların hafif rüzgarlı ve kısmen serin olmasından yararlanarak gerçekleştirdiğimiz güzel bir geziyi, sağ salim bitirmenin mutluluğunu bir kez daha yaşamanın keyfine varmış olduk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 169. Sayısı

Adres Kıbrıs 169. Sayısı