1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘BU BAYRAM İŞÇİNİN’
‘BU BAYRAM İŞÇİNİN’

‘BU BAYRAM İŞÇİNİN’

Market çalışanları, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda marketlerin kapalı olmasına yönelik konuştu

A+A-

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda marketler kapanıyor, çalışanların yüzü gülüyor. Bir market dışında, tüm büyük işletmeler bu karara uyuyor. Benzinciler Birliği de “çalışmıyoruz, işçi tatil yapacak” dedi.

Dila ŞİMŞEK

Market çalışanları, birçok marketin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kapalı olma kararı sonrası, duydukları sevinci dile getirdi. Çalışanlar, özel sektörde, özellikle hizmete dayalı sektörlerde yılbaşı, bayram ve özel gün ayrımı olmadan çalışıldığını, bu sebeple 1 Mayıs gibi emeğin kutlandığı ve dile getirildiği bir günde hakları olan günleri yaşayacaklarını söyledi. Bundan mutluluk duyduğunu ifade eden çalışanlar, hem hakları olan işçi bayramının önemini vurguladı, hem de diğer tüm sektörlerin de aynı hakkı tanımasını talep etti.

Süpermarket İşletmecileri Platformu Başkanı ve Devpa Süpermarket'in sahibi Tanser Nizam, işçi bayramında yarım gün izin veya iki katı ödeme yerine, işçilere hakları olan izni vermenin altını çizdi. Nizam, “Marketler, temel hizmete yönelik olduğu için, tüm özel günlerde, bayramda seyranda, yılbaşının ertesi gününde açık olmalı gibi bir algı var. Ama senede herkesçe kutlanan birkaç özel gün, tatil edilmesi durumda hiçbir işletme zora girmez” şeklinde konuştu.

Market çalışanları, bu sene birçok marketin bu kararı almasının önemine işaret etti, “Bunun hem diğer sektörlere etki etmesini, hem de gelecek senede istisnasız herkesin bu günde izinli olmasını diliyoruz” dedi.

Çalışanlar, 1 Mayıs’ın dünyadaki tüm emekçilere armağan edildiğini ve buna saygı duyulması gerektiğini kaydetti. Ayrıca çalışanlar, bu günde açık olacak sektörlerin devlet tarafından denetlenmesi gerektiğini, istisna yapılmadan tüm sektörlerin tatil vermesi gerektiğini anlattı.

Devpa Süpermarket çalışanları

devpa-001.jpg

Süpermarket İşletmecileri Platformu Başkanı - Devpa Süpermarket sahibi Tanser Nizam:

“1 Mayıs, emek ve mücadele sonucu kazanılmış, işçiler ve tüm emekçiler için özel, evrensel bir gündür”

“1 Mayıs, emek ve mücadele sonucu kazanılmış, işçiler ve tüm emekçiler için özel, evrensel bir gündür. Buna saygı duymak gerekir. Bu sebeple tüm emekçilerin, bu günde izinli olması, bu günü kutlamaları gerekir. Sadece günü tatil etme veya çalışanları iki katı ödeme gibi durumlar yerine, yasa ile tüm sektörlerin tamamen kapalı olmak ve çalışmamak gerekir. Marketler, temel hizmete yönelik olduğu için, tüm özel günlerde, bayramda seyranda, yılbaşının ertesi gününde açık olmalı gibi bir algı var. Ama senede herkesçe kutlanan birkaç özel gün, tatil edilmesi durumda hiçbir işletme zora girmez. Bu sebeple işçi bayramında işçi çalıştırılmamasını savunuyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutlarım.”

Bibican Arslanova: “Hakkımız olan izni kullanacağımız için mutluyum”

“1 Mayıs İşçi Bayramında hakkımız olan izni kullanacağımız için çok mutluyum. Tüm sevdiklerim ve çevremdeki insanlar rahatça bu günü kutlar ve yakınları ile vakit geçirirken çalışıyor olmak çok kötü olurdu.”

Duranay Arslanova: “Emeğimizin takdir edileceği ve insanların uğraşla kazanıp elde ettiği bu günü kutlamaktan mutluluk duyuyorum”

“Emeğimizin takdir edileceği ve insanların uğraşla kazanıp elde ettiği bu günü kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Tüm emekçilerin gününü kutluyorum ve böylesine bir günde çalışılmaması gerektiğine inanıyorum.”

Cemal Çarıyeva: “1 Mayıs İşçi gününde hiçbir emekçinin çalışmaması gerektiğine inanıyorum”

“1 Mayıs İşçi gününde hiçbir emekçinin çalışmaması gerektiğine inanıyorum. Bizlerin de çalışan olarak hakkımız olan bu günü sevdiklerimizle birlikte kutlamaya hakkımız var.”

 

Okmar süpermarket çalışanları

okmar.jpg

Genel Müdür Hüseyin Alkış: “Bu seneki beraberliğin, önümüzdeki senelerde de, çoğalarak devam etmesini umuyorum”

“1 Mayıs İşçi Bayramı, genelde hizmet sektörü çalışanları dışında herkesin kutladığı bir gündü. Bu sene ise birçok market olarak kapatma konusunda ortak karar aldık ve bu sebeple çok sevinçliyim. Hem kendi adımıza hem de diğer meslektaşlarımızın aynı hassasiyeti göstererek bir işçinin en doğal haklarından biri olan işçi bayramında çalışmamasını sağlamak, sadece marketçilere değil diğer sektörlere de örnek olmalıdır. Bizlerin de diğer herkes gibi bu özel günü sevdiklerimizle kutlama hakkı vardır. Bu seneki beraberliğin, önümüzdeki senelerde de, çoğalarak devam etmesini umuyorum.”

Hasan Tapkıran: “İşçi günü tüm dünyada kutlanan, tüm emekçilere armağan edilmiş bir gündür”

“1 Mayıs işçi günü tüm dünyada kutlanan, tüm emekçilere armağan edilmiş bir gündür. Bu sebeple herkesin birlik olarak buna hassasiyet ve saygı göstermesi, işverenlerin işçilere hakkını vermesi gerekir.”

 

Metropol Süpermarket çalışanları

metropl.jpg

Fatma Kaya: “İşçi bayramı sadece kamu çalışanının günü gibi görülmemelidir”

“1 Mayıs’ta, ayrım yapılmadan tüm sektörlerin işçi çalıştırmaması gerekir. İşçi bayramı sadece kamu çalışanının günü gibi görülmemelidir. Ayrım yapılmadan, bir günlüğüne hakkımız olan günü almalıyız.”

Özgül Ataş: “Sektör ayrımı yapılmamalıdır”

“İşçi bayramı sadece bazı iş alanları için değil, dünyadaki tüm emekçilere verilmiş değerli bir gündür. Bu sebeple sektör ayırmadan, işçilerin hakkı olan bu bayramda her kurumun ve firmanın kapalı olması gerekir.”

 

Köseoğlu Süpermarket çalışanları

koseoglu.jpg

Pembe Hamzaoğulları: “Bence 1 Mayıs’ta eşitçe her firma, kurum ve kuruluşun kapalı olması, çalışmaması gerekir”

“Bence 1 Mayıs’ta eşitçe her firma, kurum ve kuruluşun kapalı olması, çalışmaması gerekir. Bu tüm çalışanlara verilmiş özel bir gündür ve bunun korunması gerektiğine inanıyorum. Umarım 1 Mayıs’ta kimse çalıştırılmak zorunda kalmadan, özgürce kendi günlerini yaşayabilirler.”

Gülcan Bazarova: “1 Mayıs haktır”

“1 Mayıs, tüm çalışanlara verilmiş bir haktır. Bu hak işçinin elinden alınmamalıdır. Senede bir gün özel bir sebepten dolayı firmanın kapalı olmasının kimseye zararı dokunmaz. Bu sebeple herkesin aynı düşünce ile çalışanlarına bu hakkı tanıması gerekiyor.”

Samedowa Firangiz: “Ayrım yapılmaksızın bu özel günde herkesin izinli olması gerekir”

“1 Mayıs, bizlere verilmiş bir haktır. Ayrım yapılmaksızın bu özel günde herkesin izinli olması gerekir. Bizler de herkes gibi bu özel günü ailemiz ve sevdiklerimizle kutlayabilmeliyiz. Umarım, her sektör çalışanı bu hakkını kullanabilir.”

Tozün Hamzaoğulları: “Bu sene birçok market ortak karar alarak 1 Mayıs’ta kapalı olma kararı aldık”

“1 Mayıs, tüm dünyada kutlanan, emekçilerin günüdür. Bu sebeple, buna saygı göstererek, her sektörün bu günde işçi çalıştırmaması gerekir. Hizmet sektörü çalışanları da, diğer özel sektör ve kamu çalışanları ile aynı hakka sahip olmalı, bu günü onlar da kutlayabilmelidir. Bu hem devlet tarafından denetlenilen, hem de zorunlu sayılan bir hak olmalıdır. Bu sene birçok market ortak karar alarak 1 Mayıs’ta kapalı olma kararı aldık. Umarım, diğer sektörler de çalışanları için aynı hassasiyeti gösterir.”

Bu haber toplam 3020 defa okunmuştur
Etiketler :