1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bilimsel çalışmalara destek veriyoruz”
 “Bilimsel çalışmalara destek veriyoruz”

“Bilimsel çalışmalara destek veriyoruz”

Kuzey Kıbrıs Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin 12.Ulusal Kongresi, açılış töreniyle başladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin 12.Ulusal Kongresi, açılış töreniyle başladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dün başlayan ve 7 Eylül’e kadar sürecek kongrenin açılış törenine Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de katıldı. Kongrede ağırlıklı olarak Türkiye’den ve KKTC’den katılımcılar yer alacak.

Kongrenin açılışını gerçekleştiren Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında organize edilen bilimsel çalışmalara destek verdiklerini belirtti.

“Kuzey Kıbrıs’ta, sağlık kongrelerinin yapılması için gerekli teşvik ve katkıların sağlanması ve elden gelen tüm olanakların seferber edilmesinden yana açık bir tavır ortaya koymaktayız” ifadesini kullanan Gülle, bu tarz kongrelerde, ülkeden hekimlerin ve yurt dışından gelen hekimlerin, bilimsel açıdan kendilerini geliştirme ve yenileme olanağı bulacağını kaydetti.

Sağlık uygulamalarının her geçen gün arttığını, ileri tıp uygulamalarıyla artık insan bedenine müdahalenin çok üst düzeyde olduğunu belirten Gülle, konuya hasta hakları yönüyle de bakmak gerektiğini ifade ederek, etik değerlere önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kongreden çıkacak sonuçların paylaşılarak genç hekimlerin gelişmesine ve tıp etiği anlayışının güçlendirilmesine katkı koyacağına yürekten inandığını belirten Gülle,  kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur