1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biberler imha, kirazlar iade edildi
Biberler imha, kirazlar iade edildi

Biberler imha, kirazlar iade edildi

limit üstü kalıntıya rastlanan Onbaşı İşletme Ltd’e ait yeşil acı biberin imha edildiği; Köşe Ticaret’e ait kirazın ise menşeine iade edildiği bildirildi.

A+A-


Tarım Dairesi, yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetimlerinde, 12 yerli üründen 4’ünde, 18 ithal ürünün ise 2’sinde limit üstü kalıntıya rastlandığını açıkladı.

Tarım Dairesi, 2-8 Haziran döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, börülce, zerdali, nektarin, nane, pazı, kereviz, domates, maydanoz, golyandrodan alınan 12 yerli numune örneklerinin 8’sinin temiz çıktığı, 4 numunede ise limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi.

Yerli ürünlerde yapılan denetim sonuçlarında Yıldırım’da Hasan Kutlu’ya ait börülce, Geçitköy’de Ali Akkuş’a ait pazı ile kereviz ve Ziyamet’te Cesim Kızal’a ait domates örneklerinin limit üstü çıkmasından dolayı bu ürünlerin hasadının bir sonraki tahlile kadar durdurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, iki kez analizlerde kalıntıya rastlanan Esentepe’den Celal Barut’a ait zerdalide 3. kez yapılan analiz neticesinde kalıntıya rastlanmadığı için ürünün hasadına izin verildiği belirtildi.

Aynı tarihler arasında, elma, armut, yeşil acı biber, çeri domates, üzüm çeşitleri, kiraz, nar, buğday ve kepek (yemlik) olmak üzere 18 ithal ürünün 16’sının temiz olduğu; limit üstü kalıntıya rastlanan Onbaşı İşletme Ltd’e ait yeşil acı biberin imha edildiği; Köşe Ticaret’e ait kirazın ise menşeine iade edildiği bildirildi.

Bu haber toplam 2609 defa okunmuştur