1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Amsterdam'da devrilen ağacın altında kalan kişi öldü
Amsterdamda devrilen ağacın altında kalan kişi öldü

Amsterdam'da devrilen ağacın altında kalan kişi öldü

Hollanda'da fırtına ve yağmur, ülkenin bazı bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

A+A-

Hollanda'da fırtına ve yağmur, ülkenin bazı bölgelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Başkent Amsterdam'da yıldırım isabet eden ağacın devrilmesi sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, ağacın, şehir merkezindeki bir otobüs durağının üzerine devrildiğini ve bu sırada durakta bulunan bir kişinin ölümüne yol açtığını açıkladı.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) özellikle ülkenin orta kesimlerinde etkili olan fırtınadan dolayı Utrecht ve Gelderland bölgeleri için "Sarı Alarm" uyarısı yaptı.

Gelderland bölgesinde dünden beri etkili olan yağmurdan dolayı su seviyesinin yükselmesine karşı ek önlemler alınırken, itfaiye ekiplerinin evlerin alt katına dolan suyu boşaltmaya çalıştığı belirtildi.

Limburg bölgesinde de bazı nehirlerde su seviyesinin yükseldiğini duyuran yetkililer, taşkın riskine karşı önlemler alındığını açıkladı.

Bazı bölümleri deniz seviyesinin altında olan Hollanda'da 1953 yılında yaşanan büyük su baskını ciddi tahribata yol açmıştı. Su baskınında 2 bine yakın kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi evsiz kalmıştı. Ülkede bu tür acı hadiselerle bir daha karşılaşmamak için dev dalgakıranlar, setler ve kanallar inşa edilmişti.

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
Etiketler : ,