1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Altını Kanada ve Polonya kaptı
Altını Kanada ve Polonya kaptı

Altını Kanada ve Polonya kaptı

Larnaka’da düzenlenen Dünya 21 yaş altı Plaj Voleybolu Şampiyonası tamamlandı

A+A-

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından bu yıl Larnaka’da düzenlenen Dünya 21 yaş altı Plaj Voleybolu Şampiyonası geçtiğimiz Pazar günü tamamlandı. Çarşamba günü Finikudes Plajı’nda başlayan şampiyonada kadınlarda Kanada’dan Sophie Bukovec ve Tia Miric, erkeklerde Polonya’dan Michal Bryl ve Kacper Kujawiak çifti altın madalyaya uzanan ekipler oldular.

Kadınlar finalinde Kanada’ya mağlup olan Litvanyalı ikili Ieva Dumbauskaite ve Monika Povilaityte ikinci olurken, üçüncülük Amerika Birleşik Devletleri’nden Kelly Claes ve Sara Hughes’ün oldu. Erkeklerde Fransa’dan Maxime Thierry ve Romain Di Giantommaso ikilisi şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye ana tabloya kalamadı

Dünya çapından 64 ülkenin yer aldığı şampiyonada Türkiye de yer aldı. Siyasi alanda birbirini tanımayan Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye, daha önce de olduğu gibi spor çatısı altında yine aynı organizasyonda bulundu. Larnaka’daki şampiyonada Türkiye kadınlar ve erkeklerde 1’er takımlar bulundu. Türkiye her iki takımı ile eleme tablosunda Beyaz Rusya ve Avusturyalı rakiplerine mağlup olarak ana tabloda yer alma şanslarını değerlendiremeden turnuvaya erken veda ettiler.

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur