1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zirvede Esentepe ve YDÜ
Zirvede Esentepe ve YDÜ

Zirvede Esentepe ve YDÜ

Yıldızlar Hentbol Ligi’nde haftalar ilerledikçe heyecan artıyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbolda Yıldızlar Ligi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Ligi’nde 4 karşılaşma oynandı. Kızlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) takımları galip gelirken, erkeklerde de Esentepe Belediyesi ve YDÜ maçlarını kayıpsız geçti. Alınan sonuçların ardından erkeklerde Esentepe Belediyesi, kızlarda da YDÜ haftayı lider kapattı.

Son şampiyon galip
Yıldız Kızlar Ligi’nde CIU Arena’da oynanan maçta ligin iddialı iki ekibi UKÜ ile Darbaz karşı karşıya geldi. Son şampiyon UKÜ takımı karşılaşmada çok fazla zorlanmadı ve maçı 26-14 kazanarak 2 puanı hanesine yazdırdı. UKÜ takımında Gülem Atay ve Melisa Çamlı kaydettikleri 6’şar golle galibiyette önemli rol oynarken, Darbaz’da Pınar Karakaya’nın 5 golü takımının puan almasına yetmedi.

YDÜ kızları rahat kazandı
Yıldız Kızlar Ligi’nde oynanan bir diğer karşılaşma ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. YDÜ ile Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM)’ni karşı karşıya getiren maçta kazanan 13-1’lik skorla YDÜ oldu. YDÜ takımında Begüm Bağcı kaydettiği 3 golle takımının galibiyetinde en çok gol atan isim olurken, DİGEM’in tek golünü Laden Tabur kaydetti.

Esentepe eksiklere rağmen
Yıldız Erkekler Ligi’nde CIU Arena’da oynanan karşılaşmada ise ligin şampiyonluk iddiası olan ekibi Esentepe Belediyesi ile Serdarlı Belediyesi karşı karşıya geldi. Cezalı oyuncuları sebebiyle maçta yedek oyuncusu olmadan oynayan Esentepe maçı 53-23 kazandı. Esentepe adına 18 gol kaydeden Emre Mutlu maçın en skorer ismi olurken, Serdarlı’da Erdal Varol 10 golle maçı noktaladı.

YDÜ, Lefkoşa’da kazandı
Yıldız Erkekler Ligi’nde bir karşılaşma da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. YDÜ ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’ni karşı karşıya getiren karşılaşmada kazanan 34-21’lik skorla YDÜ takımı oldu. YDÜ takımında Arda Kahraman kaydettiği 12 golle maçın en skorer ismi olurken galibiyette önemli rol oynadı. MGA’da ise Ahmet Can Gökalp 9 golle maçı noktaladı.

Kızlar Ligi’nde üç maç
Yıldız Kızlar Ligi’nde bir sonraki maçlar 25 Ekim Salı ve 26 Ekim Çarşamba günü oynanacak. 25 Ekim’de Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda saat 18.00’de oynanacak maçta Esentepe ile UKÜ karşı karşıya gelecek. 26 Ekim’de ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda 2 maç oynanacak. Saat 18.00’de YDÜ ile Şahlan takımları karşı karşıya gelirken, bu maçın ardından 19.30’da Darbaz ile DİGEM karşılaşacak.

Erkekler Ligi’nde iki maç
Yıldız Erkekler Ligi’nde ise bir sonraki maçlar 25 Ekim Salı günü oynanacak. İki karşılaşmanın oynanacağı haftada Mağusa MGA Arena’da MGA ile Darbaz karşılaşacak. Bu maç 18.00’de başlayacak. Haftanın önemli maçı ise Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanacak. Saat 19.30’da başlayacak maçta Esentepe Belediyesi ile YDÜ takımları karşılaşacak.

-------------

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur