1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Fikir Tarlası” projesi tanıtıldı
“Fikir Tarlası” projesi tanıtıldı

“Fikir Tarlası” projesi tanıtıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Bilişim Derneği’nin ortak projesi “Fikir Tarlası” dün akşam Golden Tulip Otel havuz başında tanıtıldı.

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Yeni nesil girişimci fikirlere teknoloji alanında özel platform sunarak destek verecek olan projeye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Ali Çıralı, Bilişim Derneği Başkanı Nihat Yılmaz, bazı milletvekilleri ve konuklar katıldı. Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Bilişim Derneği yapılan projenin iş birliği protokolü imzaladı. Üç örgütün başlattığı proje için 20 Aralık’a kadar fikirler alınacak. Daha sonra değerlendirilecek fikirler sayesinde başarılı girişimcilere alt yapı sağlanacak.

Yazıcı: “100 bin TL’ye kadar maddi katkı”
Yazıcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak işin tüketici değil üretici tarafında olacaklarını belirtti. Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: “Fikir Tarlası bizim için bir hayaldir. Yıllar önce adada konulan vizyon ile başlamış bir projedir. İlk tohumlar bugün atılıyor.  Adamıza gelen yüz binlerce öğrenciden somut fikirler almak istiyoruz. Benimsenen fikirlere 100 bin TL’ye kadar maddi katkı yapılacak. Yüz binlik bir öğrenci nüfusu olduğu adamızda bin tane yazılımcı yetiştirmek iki seneden fazla bir zaman almaz.  Bin yazılımcı demek ayda 1.5 milyon dolar katma değer sağlanması demektir.”

Yılmaz: “Projenin başarılı olacağına inanıyorum”
Bilişim Derneği Başkanı Nihat Yılmaz, yapılmakta olan projenin ülke kalkınması için büyük bir katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Yılmaz, “Yıllardır bu ortamı yaratmak için çalışıyoruz. Profesyonel kariyerimin başlangıcı olan ve kuruluş aşamasında içinde bulunma ayrıcalığı yaşadığım Kuzey Kıbrıs Turkcell’in projede paydaşımız olması geceyi benim için özel kılmıştır. İnovasyon kültürünü aşılamak adına projenin başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Akıncı: “Yaratılan proje ve yöneticilere teşekkür ederim”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ülkede ilki yaşatan Kuzey Kıbrıs Turcell, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Bilişim Derneği’ne, güzide kuruluşların yöneticilerine teşekkür etti. Akıncı, “Masa üstü bilgisayarı ilk alanlardan biriyim. Doğu Akdeniz Üniversitesi internet ağına bağlananlardan biriydim. 1990’lı yıllarda Alvin Toker’in kitapları çok meşhurdu. Dijital dönemle ilgili bazı ip uçları vardı. Mesela kitapta gerçek bir devrim geliyor diyordu. Telefon, televizyon ve bilgisayar ile bir devrimin olacağından bahsediliyordu. Günümüzde de teknoloji ile iç içe yaşıyoruz ve kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur