1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YENİDÜZEN, Yunanistan seçim sonuçlarını sordu
YENİDÜZEN, Yunanistan seçim sonuçlarını sordu

YENİDÜZEN, Yunanistan seçim sonuçlarını sordu

Çoğunlukla ‘Yunanistan’da olan her şey bizi de etkiler’ diyen Kıbrıslı Rumlar, bu kez Yunanistan’da ‘olumlu’ olarak nitelendirdikleri değişimin Kıbrıs’a da yansımasını umut ettiklerini ifade ederken, az sayıda kişi ise ‘ihtiyatlı’ yaklaştı.

A+A-

Kıbrıslı Rumlar çoğunlukla, Yunanistan seçim sonuçlarından ‘mutlu’, değişimden ‘umutlu’…

 

Meltem SONAY- Ülviye AKIN UYSAL

Yunanistan’daki seçimde emek hareketi Syriza’nın zaferi, Güney Kıbrıs’ta da heyecan yarattı.
Kıbrıslı Rumlar çoğunlukla, Yunanistan seçim sonuçlarından ‘mutlu’, değişimden ‘umutlu’…
YENİDÜZEN, Yunanistan’daki seçim sonuçlarını Kıbrıslı Rumlara sordu, değerlendirmelerini aldı…
Çoğunlukla ‘Yunanistan’da olan her şey bizi de etkiler’ diyen Kıbrıslı Rumlar, bu kez Yunanistan’da ‘olumlu’ olarak nitelendirdikleri değişimin Kıbrıs’a da yansımasını umut ettiklerini ifade ederken, az sayıda kişi de ‘ihtiyatlı’ yaklaştı.

IOANNIS IOANNIDES:
“Değişim için bir şans”

“Çok farklı görüşler var. Çok sayıda insan bunun değişim için bir şans olarak görüyor. Yunanistan’daki seçim sonucunun Kıbrıs’ı çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum ama Yunanistan’da yaşanan değişimin burada da yaşanması gerektiğini düşünüyorum.
Biz de seçime gitmeliyiz ama maalesef buradaki düzeni değiştirecek bir parti yok”

MARIO VADİLİOTİS:
“Yunanistan’dan başlayarak tüm Avrupa’da değişim umuyorum”

“Yunanistan’daki seçimin sonuçlarını çok olumlu buldum. Yunanistan’dan başlayarak tüm Avrupa’da değişim olmasını umuyorum. Sonucun, ekonomik ve siyasal açıdan Kıbrıs’ı da etkileyeceğini düşünüyorum.
Zaten Yunanistan’daki her şey bizi de etkiler ve bizdeki tüm kötü şeyler de hep Yunanistan’dan gelir. Umarım bu kez güzel şeyler bize de yansır.”

MICHEAL MİHALİDES:
“Kıbrıs’a etkisi olmaz”

“Seçim sonucunu olumsuz karşıladım. Seçilen parti Avrupa’nın güçlü ülkelerinden Almanya’nın aleyhine bir politika izleyeceğinden, sonunu da olumsuz görüyorum. Yapacağı değişiklikler en başta Almanya tarafından kabul görmeyecek. Yunanistan’daki değişimin Kıbrıs’a bir etkisi olacağını düşünmüyorum.”

THEDOROS IOANNİDES:
“İyi mi, kötü mü olacak bilemiyoruz”

“Şu anda kimse seçim sonucunun iyi mi, kötü mü olacağını bilemiyor. Söylediklerine, vaat ettiklerine de inanan pek yok. Şimdiye kadar Yunanistan hep yanımızdaydı. Şimdi bu yeni hükümetin yanımızda olup olmayacağını bilemeyiz.”

AVEROF MORİTSİS:
“Umarım Yunanistan’daki seçimin olumlu sonuçları bize de yansır.”

“Seçim sonuçlarını çok olumlu karşıladım. Şimdi çok daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Bizler de her gün daha kötüye gidiyoruz, Kuzey bizden daha iyi durumda. Umarım Yunanistan’daki seçimin olumlu sonuçları bize de yansır.”

NİCK NİGOLAU:
“Bize de olumlu yansımasını umuyoruz”

“Seçim sonucundan mutluyuz. Zaten tüm problem Yunanistan’da başlayıp bize de yansıyor. Bu değişimin bize de olumlu yansımasını umuyoruz.”

GEORGE IKINOMİDES:
“Değişim iyi olacak”

“Yunanistan’daki seçim sonuçlarını oldukça olumlu bulduk. Değişimin daha iyi olacağını düşünüyorum. Yunanistan’da olan her şey bizi de etkilediği için, bu değişimin de iyi yönde etkileyeceğini umuyorum.

Bu haber toplam 2812 defa okunmuştur