1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocukların, “Evim Evim Güzel Evim” sergisi açıldı
Çocukların, “Evim Evim Güzel Evim” sergisi açıldı

Çocukların, “Evim Evim Güzel Evim” sergisi açıldı

“Evim Evim Güzel Evim” projesinin tanıtımının yapıldığı çocuk sergisinin açılışı, dün Girne Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ile Artterapi Sanat Terapi ve Kişisel Gelişim Merkezi ortaklığındaki “Evim Evim Güzel Evim” projesinin tanıtımının yapıldığı çocuk sergisinin açılışı, dün Girne Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün açılışını yaptığı sergi, 30 Eylül’e kadar 15.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Artterapi kurucusu Bahar Çıralı, çevreye karşı duyarlı olmak için çocukların yaşadıkları ortamı sevip sahiplenmeleri gerektiğini, bu amaçla benim dünyam, benim şehrim, benim evim konulu resimler üretildiğini açıkladı.

Girne’de faaliyet gösteren bazı şantiyelerde ve Lefkoşa’da KTİMB Merkezi yanındaki inşaatta görsel kirlilik yaratan güvenlik paravanları da çocukların yapmış olduğu resimler ile kaplandı, böylelikle çocukların isterlerse çevreye olumlu yönde müdahale edebilecekleri hatırlatılarak, gelecekte aktif bireylere dönüşmeleri için teşvik edildiler.

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur