1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 ayda 12 aracı kundakladı iddiası
6 ayda 12 aracı kundakladı iddiası

6 ayda 12 aracı kundakladı iddiası

Gelibolu bölgesinde 13 Mart’ta Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) binası önünde park halindeki resmi hizmet aracının kundaklanmasıyla ilgili isminin baş harfleri R.K. olan şahıs şüpheli olarak tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da bir gün içerisinde farklı bölgelerde meydana gelen araç kundaklama olayları yargıya taşınırken, dün bir kişi daha şüpheli olarak tespit edildi. Gelibolu bölgesinde 13 Mart’ta 2015’de faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) binası önünde park halindeki resmi hizmet aracına saldırarak, 4 lastiği sabah 06.00 sırasında yanıcı madde dökerek yaktığı iddia edilen zanlı R.K tutuklandı. Zanlı R.K’nin Eylül 2014- 13 Mart 2015 tarihine kadar 12 adet araca zarar vererek kundaklandığı ileri sürüldü.

Zanlı R.K dün ‘kasti hasar’ suçuyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Ergin Atıcı ve zanlı şahsen hazır bulundu. Savcı Atıcı, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Ömer Can Ateş’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polise yansımayan araçlar var
Ömer Can Ateş, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ateş, 2014 Eylül ayı ile 13 Mart 2015 tarihleri arasında çeşitli bölgelerde 12 adet  araca yanıcı madde dökerek ateşe veren zanlının, 13 Mart günü tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlı R.K’nin gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini aktaran Ömer Can Ateş, polise yansımayan bazı araç kundaklamaları daha olduğunu zanlının itiraf ettiğini belirtti. Zanlı R.K’nin verdiği gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini aktaran polis memuru, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Zanlı R.K’nin tutukluluk süresine itiraz etmemesi üzerine, Yargıç, huzurunda yapılan beyanları değerlendirdi. Tacan Reynar, zanlı R.K’nin ilk nazarda olayla bağlantısı olabileceğine dolayısıyla 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Tespit edilen araçlar
Bu arada zanlının kasti hasara uğrattığı araçlar şöyle: 06 Mart 2015 tarihinde Lefkoşa’ da Hüseyin Bulduk’a ait GK 339 plakalı kamyonun sağ arka lastiğini, 02 Mart’ta Haspolat - Taşkent anayolu üzerinde Orhan Rado ‘ya ait DG 579 plakalı aracın sol ön lastiğini, 09 Şubat’ta Lefkoşa’da Karöz LTD’e ait EJ 338 plakalı kamyon aracın sağ arka lastiğini yaktığı iddia edildi.  28 Aralık 2014 tarihinde, Lefkoşa’da Hayriye Özboşnak’a ait EE 414 plakalı aracın sağ arka ön lastiğini, 28 Ekim 2014 tarihinde, Lefkoşa’da Veysi Korkmaz’a ait MG 855 plakalı aracın sağ ön lastiğini ve 27 Eylül 2014 tarihinde, Lefkoşa’da Dağlı Trading şirketine ait JJ 627 plakalı aracın da sol arka lastiğine benzin döküp yakmak sureti ile hasara uğrattığı ileri sürüldü.

Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur