1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 30 aile yaşam mücadelesi veriyor
30 aile yaşam mücadelesi veriyor

30 aile yaşam mücadelesi veriyor

Mağusa’nın “İki Buçuk Mil” bölgesinde yaklaşık 30 aile sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Mağusa’nın İki buçuk Mil bölgesinde yaklaşık 30 aile sefalet içerisinde yaşıyor. Sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren yurttaşlar, çöp toplayarak geçimlerini sağlıyor. Yiyecek ekmek dahi bulamayan bu aileler, çöplerdeki yemek atıklarıyla karınlarını doyurmaya çalışıyor. Yaklaşık 40 senedir derme çatma barakalarda kalan aileler, elektrik ve susuz bir yaşam sürdürmeye çalışıyor. Kir ve pas içerisinde çöpten topladıkları eski eşyalarla yaşayan aileler, sağlıksız bir ortamda ayakta durmaya çalışıyor. Özellikle bazı ailelerde kadınlar tek başına mücadele ediyor ve çocukları için uğraşıyor. Çocuklar ise yaşadıkları hayattan bir haber şekilde, yüzlerindeki gülümseme ile etrafa neşe saçıyor.

Sağlıksız bir ortam
Evlerin içinde her yer birbirine karışmış bir durumda, sağlıksız bir ortam bulunuyor. Mutfak olarak ayrılan bölümde buzluk olmadığı için yiyecekler açıkta duruyor. Eski bezlerden pencerelere perde yapılırken, kırık dökük dolaplardan taşan kıyafetler yerde muhafaza ediliyor. Yoksul yurttaşlar, soğuk kış gecelerinde ısınmak için zehirlenme riskini göze alarak odun sobası yakıyor.

Yardım kampanyası
Ailelerin yaşadığı bu manzara karşısında destek kampanyası başlatan bazı duyarlı vatandaşlar,  yardım topluyor. Kampanya sayesinde bir miktar kıyafet ve erzak yardımı toplanırken, yeterli düzeye ulaşması için daha çok yardım bekleniyor. Aileler için daha çok gıda, eşya, yorgan, battaniye, kıyafet ve ev eşyası yardımı yapmak isteyenlerin  05338228286  numaralı hattan iletişime geçebilecekleri belirtildi.

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur