1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 SAATLİK KOVALAMACA
2 SAATLİK KOVALAMACA

2 SAATLİK KOVALAMACA

Harem isimli gece kulübünde dün sabah meydana gelen ve gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ile Fas uyruklu konsomatris Sıham Benchargui’nin hayatını kaybettiği silahlı saldırısı sonrasında kayıplara karışan zanlı uzman çavuş Kubilay Güler’i bulmak için p

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Harem isimli gece kulübünde dün sabah meydana gelen ve gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ile Fas uyruklu konsomatris Sıham Benchargui’nin hayatını kaybettiği silahlı saldırısı sonrasında kayıplara karışan zanlı uzman çavuş Kubilay Güler’i  bulmak için polis yoğun çaba sarf etti.
Çevik Kuvvet ekipleri, Cürümleri Önleme Şubesi, Adli Şube Amirliği’nden bağlı ekiplerin katıldığı aramalar saatlerce sürdü.
Zanlı cinayetin işlendiği Harem Gece Kulübü’nden kilometrelerce uzaklıkta, Şirinevler’de ‘Esebelen’ tepesi olarak bilinen bölgede olaydan 2 saat sonra tespit edildi.
1 saat süren ikna çalışmalarının ardından zanlı çevik kuvvet ekiplerine teslim oldu.

Polis, Kanlıköy’de iz sürdü
Ekipler, ilk önce Gönyeli çemberinde arama yaptı. Gönyeli çemberinin ardından ekipler, Kanlıköy’de iz sürdü.
Polis ekipleri, zanlıyı bulabilmek için yoğun çaba sarf etti. Olayın yaşanmasının ardından bölgede soruşturma yapan ekipler, Kanlıköy’deki ovalarda iz sürdü, o sırada arazide bulunan çiftçilerle konuşarak, bilgi aldı. Aramalara Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı da katıldı.

Dağyolu-Şirinevler arasında arama yapıldı
Bölgeyi ablukaya alan ekipler, adeta kuş uçurtmadı. Arama çalışmaları saat 12:00 sıralarında Dağyolu-Şirinevler anayolu üzerinde devam etti.

Ağıllar bölgesindeki yollar kapandı
Ekipler, güvenliği sağlamak adına Şirinevler’deki ağıllar bölgesine giden yolları kapattı.
Bölge halkı operasyon süresince ağıllarına gidemedi.


Şirinevler’de tespit edildi
Uzman çavuş olduğu öğrenilen zanlı Kubilay Güler, cinayetin ardından 2 saat sonra Şirinevler’de Esebelen tepesi olarak bilinen bölgede tespit edildi.
Ova yollarını kapatan ekipler, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

1 saatte ikna edildi
Olayın ardından ekipler tarafından tespit edilen cinayet zanlısını teslim olması için ikna etmek kolay olmadı.
Çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu bölgeye, Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Barış Sel’de gitti.
Uzun süre telefonla görüşen zanlı, 1 saatin ardından ikna edilerek, saat 12:30 sıralarında çevik kuvvet ekiplerine teslim oldu.

Basın mensupları operasyonun ortasında
Bu arada basın mensupları da arama çalışmalarını yakından takip etti. Ekipleri adım adım izleyen basın mensupları, operasyon bölgesinin ortasında kaldı. Zanlının bulunduğu tepenin karşısında olduklarını bilmeyen basın, polis tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Daha sonra ağıllar bölgesinde kalan basın mensupları, 2- 3 kilometrelik uzaklıkta bulunan Esebelen tepesindeki yürütülen ikna çalışmalarını görüntüledi.

Bu haber toplam 2713 defa okunmuştur