1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Zehirleyerek öldürdüler”
“Zehirleyerek öldürdüler”

“Zehirleyerek öldürdüler”

Yeniboğaziçi bölgesinde ormanlık alanda 21 Ocak tarihinde kireçlenerek baş aşağı gömülü vaziyette bulunan Ahmet Aybak’ı öldürdüklerini itiraf eden ve gözaltına alınan zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Gamze BAYKUR
Yeniboğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otel’in 1 km kuzey doğusunda 2 metre genişliğinde ve 1.34 cm derinliğindeki çukurda kireçlenmiş ve baş aşağı vaziyette gömülü olarak bulunan Mardinli Ahmet Aybak’ı zehirleyerek öldürdüklerini itiraf eden cinayet zanlısı galerici İbrahim Maraşlı ile ilkokul öğretmeni Mustafa İlhan Tuncay dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.
“Taammüden adam öldürmek” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Maraşlı ile Tuncay, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Ceset 1.34 cm derinliğindeki çukurda bulundu…
Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 21 Ocak tarihinde almış oldukları bir bilgi üzerine Yeniboğaziçi bölgesinde Crystal Rocks Otel’in 1 km kuzey doğusunda sahilden yaklaşık 60 metre uzaklıkta kumluk alanda 2 metre genişliğinde ve 1.34 cm derinliğindeki bir çukur içerisinde kıyafetli bir erkek cesedinin bulunduğunu söyledi. Cesedin, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz nezaretinde çukurdan çıkarıldığını belirten Dalkıran, ceset üzerinde 408 numaralı bir otel anahtarı ile cep telefonu bulunduğunu söyledi. Ceset üzerinde 22 Ocak tarihinde Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldığını ve otopsi sonucunda kesin ölüm nedeninin tespit edilemediğini belirten Dalkıran, ceset üzerinden organ ve doku örnekleri alınarak incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na teslim edildiğini açıkladı.

Zanlı Tuncay tarafından, maktul Aybak’a yaklaşık 250 bin TL para ödendi…
Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, yapılan araştırmalarda maktulün Gülseren bölgesinde faaliyet gösteren Cyprus Apart Hotel’de kalan ve KKTC’de turist olarak bulunan ancak 4 yıldır KKTC’ye sürekli olarak gelip giden Mardin doğumlu Ahmet Aybak’a ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Bu haber toplam 4215 defa okunmuştur
Etiketler :