1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yolsuzluk suçlamasıyla ilgili yasal süreç işliyor”
“Yolsuzluk suçlamasıyla ilgili yasal süreç işliyor”

“Yolsuzluk suçlamasıyla ilgili yasal süreç işliyor”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Mağusa Bölge Amirliğinde usulsüzce zimmetlerine para geçirdikleri iddiası ile tutuklanan, ardından da teminatla serbest kalan ve bugün Lefkoşa Bölge Amirliği’nde işe başlayan iki çalışanla ilgili yazılı açıklama yaptı.

A+A-

YENİDÜZEN

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’te Mağusa Bölge Amirliğinde usulsüzce zimmetlerine para geçirdikleri iddiası ile tutuklanan, ardından da teminatla serbest kalan D.G ile T.T isimli iki çalışan, bugün Lefkoşa Bölge Amirliği’nde işe başladı.

Kıb-Tek Genel Müdürü Ahmet Dargın, iki çalışanın Lefkoşa’da işe başlama kararının, olayın yargıya taşınması öncesinde, şüpheli durumları nedeniyle alındığını aktardı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Dargın, hükümet değişikliği nedeniyle yeni Yönetim Kurulu’nun atanmadığını ifade ederek, bu nedenle de yargı süreci tamamlanıncaya kadar her iki çalışanın yarı maaşlı şekilde görevden uzaklaştırılmasına yönelik karar üretilemediğini kaydetti.


“Yolsuzluk suçlamasıyla ilgili yasal süreç işliyor”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Mağusa Bölge Amirliğinde usulsüzce zimmetlerine para geçirdikleri iddiası ile tutuklanan, ardından da teminatla serbest kalan ve bugün Lefkoşa Bölge Amirliği’nde işe başlayan iki çalışanla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan yapılan açıklama:

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Mağusa Bölge Amirliği’nde meydana gelen yolsuzluk olayıyla alakalı görüldükleri için haklarında soruşturma başlatılan kişilerin Lefkoşa’da göreve başlamalarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Personelin göreve alınması, görevden geçici veya kesin çıkarılması konusunda tek yetkili merci Kurum Yönetim Kurulu’dur. Hükümet değişikliği ile birlikte yedi üyeli Yönetim Kurulu’nun As Başkan dahil üç üyesi istifa etmiştir. Yeni Yönetim Kurulu henüz Bakanlar Kurulu tarafından atanmış değildir. KIB-TEK’in bağlı olduğu Elektrik İnkişaf Yasası gereği Yönetim Kurulu’nun toplantı yapıp karar üretebilmesi için en az beş üyenin toplantıda hazır bulunması ve dört üyenin karar için olumlu oy kullanması gerekmektedir.

Mahkeme kararı ile kefaletle serbest bırakılan ilgili kişiler, yeni Yönetim Kurulu atanıp konuyla ilgili bir karar üretinceye kadar Kurum Müdürlüğü tarafından tedbir amaçlı olarak Lefkoşa’daki Genel Merkez’de farklı bölümlerde görevlendirilmiştir.

Diğer yandan haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmayan benzer durumdaki kamu personeline uygulanan mevzuat, KIB-TEK Disiplin Tüzüğü gereği KIB-TEK personeli için de geçerlidir. Mahkeme süreci tamamlanıp mahkumiyetin kesinleşmediği bu gibi hallerde, personelin işine son verilemez. Bunun yerine KIB-TEK Yönetim Kurulu kararı ile yarı ödenekle geçici olarak görevden uzaklaştırılmaları yapılabilmektedir. KKTC’nin her bir yurttaşı için geçerli olduğu gibi KIB-TEK de bir kamu kurumu olarak yasalara uygun hareket etmek zorundadır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi halkımızın ve Kurumumuzun tek bir kuruş zarara uğratılmaması için sürecin sonuna kadar takipçisi olunacaktır. Görülen lüzum üzerine kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Neler yaşanmıştı?

Kıb-Tek Mağusa Bölge Amirliğinde çalışan iki kişi, 1 Ocak 2017 ile 11 Haziran 2019 tarihleri arasında usulsüzce zimmetlerine para geçirdikleri iddiası ile tutuklanmıştı.

D.G ve T.T isimli iki çalışan Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmış, ilk etapta kuruma ait 5 bin 90 TL’yi zimmetlerine geçirdikleri tespit edilmişti.

Polisin ileri soruşturmasında kurumun hesabına yatırılması gerekip çalındığı iddia edilen miktar 592 bin 675 TL’ye yükselmişti.

Her iki zanlı, polis soruşturmasına etki etme olasılıkları bulunmadığı gerekçesi ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı.

 

Bu haber toplam 6193 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler