1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yollar kan gölü
Yollar kan gölü

Yollar kan gölü

Trafik kazalarında ürküten tablo. 3 ayda 8 ölüm

A+A-

PEŞPEŞE GELEN ÖLÜMLER… 2019 yılının üçüncü ayını tamamlamaya bir gün kala ülkede meydana gelen trafik kazalarında 8 kişi yollarda can verdi. Şubat ayında ikisi yaya üç, Mart ayında ise üçü sürücü, iki yolcu olmak üzere toplamda beş kişi hayatını kaybetti.

YAYALAR DA RİSKTE… Bu sene meydana gelen trafik kazalarında,  dikkatsiz sürücünün yolda fark etmediği iki yaya kazaya kurban gitti.

SÜRÜCÜ KUSURLARI 8 CANA MAL OLDU… Yaşanan çarpışmalar polis kayıtlarına ‘sürücü hatası’ diye geçerken, bu hatalar 8 kişinin canına mal oldu. 

Geride bıraktığımız son iki yılda da 61 kişi yollarda can verdi. 2017 yılında 37, 2018 yılında ise 24 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Devrim DEMİR

Adanın kanayan yarası trafik kazaları can almaya devam ederken, 2019 yılının ilk üç ayında da 8 eve ateş düşürdü. Polis raporlarının ilk sırasında, ‘Dikkatsiz sürüş’ yer alırken, bunu ‘aşırı sürat’  ve ‘alkollü araç kullanma’ izledi.

Geride bıraktığımız son iki yılda trafiğe toplam 61 kişi trafiğe kurban verildi. 2017 yılında 37 kişi meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitirirken, 2018 yılında 24 kişi hayatını kaybetmişti.

2019 yılının ilk ölümlü kazası 1 Şubat tarihinde Girne-Değirmenlik Anayolunda meydana gelirken, 41 yaşındaki İnan Öden hayatını kaybetmişti.

Üzerinden bir hafta geçmeden ikinci ölümlü kaza haberi de Lefkoşa-Güzelyurt anayolundan geldi.

Bankette yürüyen Bangladeş uyruklu 37 yaşındaki Siful İslam ve 31 yaşındaki Ripon Ali, 31 yaşındaki Örge Soğukpınar’ın yönetimindeki araç çarpması sonucu olay yerinde can verdiler.

Kazanın ardından olay yerinden kaçan Soğukpınar, polis tarafından tespit edilerek tutuklanarak mahkemeye sevk edilmişti.

Mart ayında peşi sıra 5 ölüm haberi

Mart ayında ülkenin farklı yerlerinde meydana gelen ölümlü kaza sayısı dikkat çekti.

Meydana gelen çarpışmaların hepsinde sürücü hatası olduğu polis kayıtlarına geçerken, 4 kadın 1 erkek hayatını kaybetti.

7 Mart tarihinde Pamuklu-Kumyalı Anayolunda meydana gelen çarpışmada 34 yaşındaki Asiye Çınar Talay’ın yönetimindeki aracın karşı şeride geçmesi sonucu Talay ve karşı istikametten gelen araçta yolcu olarak bulunan 50 yaşındaki Elif Demir olay yerinde hayatını kaybederken, kazada ağır yaralanan Ali Demir’in 3 gün önce yoğun bakımdan çıktığı öğrenildi.

Karpaz anayolunda meydana gelen iki ölümün şoku atlatılmadan, bir acı haber de 10 Mart tarihinde Ercan –İskele Anayolundan geldi.

Kaza, 50 yaşındaki Fatma Yakupoğulları yönetimindeki aracın direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu, karşı şeride geçerek 27 yaşındaki İlter Taşpınar’ın kullanımındaki araçla çarpışması sonucu yaşandı.  

İlter Taşpınar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Taşpınar’ın aracındaki yolcu olarak bulunan Umut Çavuşgil kazayı hafif sıyrıklarla atlatmış olayla ilgili Fatma Yakupoğulları tutuklanmıştı.

Bir başka ölüm haberi de önceki gece Mağusa-Lefkoşa Anayolu Pirhan kavşağında meydana geldi.

Yaşanan korkunç çarpışmada 42 yaşındaki sürücü Coşkun Özkıyıkçı ve araçta yolcu olarak bulunan 34 yaşındaki Tuba Kılıç olay yerinde feci şekilde can verdiler.  Aynı kazada başka bir aracın sürücüsü olan Mehmet Yaba ise yaralanarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

8 kişiden ikisi yayaydı

Meydana gelen kazaların ikisinde yaşamlarını kaybedenler iki yayaydı. Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu üzerinde banket içerisinde yürüyen Bangladeş uyruklu iki kişi dikkatsiz sürücünün kurbanı olmuştu.

Biri hastanede yedisi ise olay yerinde hayatlarını kaybetmişti

Ülkenin farklı yerlerinde meydana gelen çarpışmalar sonucu hayatlarını kaybeden bir kişi hastanede yaşamını kaybederken, yedi kişi ise olay yerinde aldıkları yaralara dayanamayarak yaşamlarını kaybetti.

Yollarda ölüyoruz

Ülkede meydana gelen trafik kazası oranı, nüfusa bakıldığında hayli fazla olurken, kazalar birçok kişiyi aramızdan alıyor ve sevdiklerini kaybedenlere ömür boyu sürecek bir acı bırakıyor.

Bu yılın ilk üç ayında trafik kazalarında yaşamını yitiren 8 kişinin yaş oranın genç olması dikkatlerden kaçmadı.

Ülkeyi yasa boğan kazaların başında dikkatsizlik sonucu gencecik bedenler toprak oluyor.

İki yılda 61 ölümlü kaza

Trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin sayısı, alınan tüm önlemlere rağmen yıllar geçmesine rağmen vahim boyutlara ulaştı. 2017, 2018 ve 2019 yılının ilk üç ayında kazalara sürücü kusurları damga vurdu.

Geride bıraktığımız 2017 yılında 37 kişi, 2018 yılında 24 ve 2019 yılı 29 Mart tarihine kadar 8 kişi trafiğe kurban gitti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190330120517.jpg

 

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
İlgili Haberler