1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yolda bulanlar okula teslim etti!
Yolda bulanlar okula teslim etti!

Yolda bulanlar okula teslim etti!

4 yaşındaki Miraç otobüste unutuldu

A+A-

Meltem SONAY

Karşıyaka Merkez İlkokulu, 4 yaş grubu öğrencilerinden Miraç Kılıç gittikleri tiyatro sonrası serviste unutulması, aileyi isyan ettirdi.

YENİDÜZEN’e ulaşan Adem Kılıç, 4 yaşındaki oğulları Miraç Kılıç’ın eve kıyafetleri değişmiş, titreyerek gelmesinden endişe etmeleri üzerine, hem çocuktan, hem de çevreden küçük Miraç’ın unutulduğu okul servisinden tek başına çıkarak yürümeye başladığını, birileri tarafından bulunup okula teslim edildiğini öğrendiklerini aktardı.

Karşıyaka Merkez İlkokulu’nda yaşanan olay yürekleri ağızlara getirirken, şans eseri 4 yaşındaki küçük çocuğa bir şey olmaması da sevindirdi.

Okul yönetimi çocuğun otobüste kaldığını doğrularken, bugüne kadar böyle bir şey yaşanmadığını, çok üzgün olduklarını ve gereken tedbirleri de aldıklarını belirtti.

Olay, çocukların Sınıf Öğretmenleri ve 4 yaş grubu olduğu için ‘Bakıcı anne’ diye isimlendirilen yardımcı öğretmenleri nezaretinde götürüldükleri tiyatro dönüşünde yaşandı.

Çocuğun unutulduğu minibüsün şoförü ve sınıf öğretmeni ise açıklama yapmak istemedi.

Aile konuğu Eğitim Bakanlığı’na da taşıdığını ifade ederken, İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Bolatcan, henüz bilgisine böyle bir bilgi gelmediğini kaydetti.

 

Kılıç: “Eve elbiseleri değişmiş, korkmuş gibi titreyerek geldi…”

4 yaşındaki oğlu Miraç’ın eve elbiseleri değişmiş, korkmuş gibi titreyerek geldiğini ifade eden baba Adem Kılıç, çocuğa ne olduğunu sorduklarını, onun da yaşananları anlattığını söyledi.
Sosyal medyadan kendilerine birinin ulaştığını ve çocuğu Girne- Güzelyurt Anayolu kenarında bularak eve aldıklarını söylediklerini aktaran Kılıç, araştırdıklarında olayın detaylarını öğrendiklerini belirtti.

 

“Çocuk kendi çabaları ile kapıyı açmış, anayolda yürümeye başlamış…”

Kılıç’ın ifadeleri şöyle:

“O gün çocukları tiyatroya götürmüşler, dönüşte çocuklar gittikleri yerde tuvaletler kilitli olduğu için okula geldiklerinde tuvalete koşmuşlar. Anladığımız kadarıyla büyükler önce çıkınca bizimki inmeyi yetiştirememiş, fark etmemişler şoför de kapıları kapatmış evine gitmiş. Çocuk kendi çabaları ile kapıyı açmış, minibüsün park edildiği Karşıyaka Kahvehaneleri’nin oradan Güzelyurt’a doğru yürümeye başlamış. Öğrendiğimiz kadarıyla çocuk Balina tesislerine kadar, yani neredeyse bir buçuk kilometre yürümüş. Bizi arayan insanlar yolun kenarında çocuğu görüp çağırmışlar ve okula götürmüşler”.

 

“Çocuğumu okula güvenerek yollayamayacaksam, nasıl yollayacağım?”

“Okul çocuğu teslim alıyor ama bize haber vermiyor… Okula gittim, ‘Uyuyakalmış olabilir’ diyorlar, basite indirgemeye çalışıyorlar.

Çocuk ya uzun süre minibüste kapalı kalsa çıkamasaydı, ya yolda araba çarpsaydı, kaybolsaydı, başına bir şey gelseydi? Okul yönetimi olayı basite indirgemeye çalıştığı gibi, tek bir kişiye, ‘Bakıcı anne’ye yüklemeye çalışıyor.

Çocuğumu okula güvenerek yollayamayacaksam, nasıl yollayacağım?..”.

Okul yönetiminin kendilerine ulaştığını, özür dilediğini ve bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığını vurguladıklarını aktaran baba Adem Kılıç, okul yönetiminin ayrıca gerekli tedbirlerin alındığını ilettiklerini de kaydetti.

 

“Yardımcı anne’nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor”

Sorumluluğun, Eğitim Bakanlığı ve velilere karşı herhangi bir sorumluluğu bulunmayan ve okulda ‘YARDIMCI ANNE’ olarak çalışan bir kişiye yıkılmak istendiğine ilişkin endişelerini de belirten Adem Kılıç, çocukların güvenliğinden esas sorumlu olanın öğretmenler ve okul yönetimi olduğunun altını da çizdi.

----------------

Karşıyaka İlkokulu Müdür Muavini Yıldız Kul:

“Kimsenin istediği bir şey değil, çok üzüldük”

Aileyi çok iyi anladığını ifade eden Karşıyaka Merkez İlkokulu Müdür Muavini Yıldız Kul, çocuğun otobüste kaldığının doğru olduğunu ancak ailenin iddia ettiği gibi kilometrelerce yol yürümesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Okul olarak tiyatroya gidildiğini, dönüşte de öğretmenlerin defalarca otobüsleri kontrol ettiğini savunan Müdür Muavini, yardımcı annenin bazı çocuklarını ihtiyaçları için tuvalete götürürken, öğretmenin de otobüste kimseyi görmediğini aktardı.

Çocuğun otobüste kaldığının doğru olduğunu yineleyen Yıldız Kul, çocuğun otobüsün kapısını açıp indiği yerde bulunduğunu da savundu.

Olay üzerine öğretmenlerle gerekli konuşmaların, uyarıların yapıldığını, aileden de özür dilendiğini belirten Kul, “Kimsenin yaşanmasını istediği bir olay değildi, çok üzüldük ama gerekli tedbirleri aldık” dedi.

Müdür Muavini Kul, “Çocuk nereye saklandı, nasıl görülemedi bilmiyoruz ama çocuğun sınıf öğretmeni de 25 yıllık çok tecrübeli bir öğretmen. Şimdiye kadar başına böyle bir şey gelmedi” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 16186 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,