1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yol çalışmaları ve trafik BEZDİRDİ
Yol çalışmaları ve trafik  BEZDİRDİ

Yol çalışmaları ve trafik BEZDİRDİ

YENİDÜZEN, Mağusa halkının nabzını tuttu…

A+A-

Fehime ALASYA

Mağusalılar en büyük sıkıntılarının ‘yol çalışmalarının uzaması’ ve ‘şehir trafiği’ olduğunu belirterek, planlı ve hızlı çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

24 Haziran’da yapılacak yerel seçimler öncesi sokağa inen YENİDÜZEN, Mağusa halkının nabzını tuttu, sıkıntılarını dinledi; Mağusalı’nın korkulu rüyası ‘yol ve kaldırım çalışmalarının uzaması’ ve ‘şehir trafiği’…

Şehirdeki ana caddelerde uygulanan çevre düzenlemesi ve bakımından memnuniyet getiren birçok Mağusalı, buna karşın trafikten dert yandı, yollarda uzayıp giden çalışmaları eleştirdi…

Ana caddelerdeki çevre bakımı ve düzenlemesinin muntazam yapıldığını dile getiren bazı vatandaşlar, ara sokaklara aynı özenin gösterilmediğinden dert yanarak, daha temiz ara sokakların bulunduğu bir Mağusa hayal ettiğini ifade etti.

Özellikle Salamis yolunda yapılan çalışmalar örnek gösterilerek, yol ve kaldırım projelerinin tamamlanmasının uzun sürdüğünü ve bu durumun birçok esnafın yanında şehir trafiğini de olumsuz etkilediğini savunan bazı Mağusalı’lar ise yapılacak olan bu tarz çalışmaların önceden iyice programlanması ve çok kısa sürede bitirilmesinden yana hemfikir…

Bazı bölge sakinleri ise çalışmaların esnafı zarara sokmaması gerektiğine değindi.

“Plansız yüksek yüksek binalar yapılıyor”

Esnafın sıkıntılarına da el atılmasını isteyenler arasında olan bazı taksiciler, yolların kötü oluşundan kaynaklı zarara uğradıklarını belirttiler.

Şehirde çarpık bir kentleşme başladığını savunan bazı vatandaşlar ise yüksek binalardan şikayetçi…

“Plansız yüksek yüksek binalar yapılıyor. Her yer bina, umarım nefes alacak yerimiz kalır” diyen bazı vatandaşlar, bu durumun otopark sorununa da etken olduğunu düşünüyor.

 


 

VATANDAŞ NE DEDİ?

m1-029.jpg

Gülvin Altuner: “Bir işin ucundan tutup hemen bitirebilmeliler”

“Ana caddelerdeki temizlik gerçekten iyi, her yanın çiçeklendirilmesi de bana göre çok güzel… Bölgemizde otopark büyük sorun. Bölgenin daha fazla otoparka ihtiyacı var. Yapılan kaldırım ve yol çalışmaları iyi fakat bunun hızla yapılması gerek. Bizim ana caddeye de kaldırım çalışması yapılacakmış, inanın korkuyoruz. Müşterilerimiz uzun süre dükkâna gelemezse çok etkileniriz. Bir işin ucundan tutup hemen bitirebilmeliler.”

Merve Altuner: “Çalışmalar, esnafı zarara sokmadan düzenlenmeli ve hızla bitirilmeli”

“Caddelerdeki kanalizasyonlar ve rögar kapakları düzenli temizlenmeli.  Yapılacak olan çalışmalar, esnafı zarara sokmadan düzenlenmeli ve hızla bitirilmeli. Uzun zaman almamalı…”

Elif Durmaz: “Şehirde ciddi bir çarpık kentleşme başlamış durumda”

Mağusa’da yol kalmadı, bu konuda ciddi bir düzenleme şart. Fakat bu düzenleme Salamis yolundaki gibi olmamalı… Yurt dışında bir gecede yol bitiriliyor, bizde aylarca çalışmalar sürüyor. Hem yolu kullananlar hem tüm şehir rahatsız oluyor. İş bitiricilik olması şart… Şehirde ciddi bir çarpık kentleşme başlamış durumda, plansız yüksek yüksek binalar yapılıyor. Her yer bina, umarım nefes alacak yerimiz kalır.”  

Hamit Kuruovalı: “Otopark sorunu artıyor, çarpık kentleşme başladı, düzen gelmesi gerek”

“Trafik, yollar, asfaltlar çok sıkıntılı. En büyük korku ve sıkıntımız bu. Yollar rahatlatılmalı, trafik çok sıkışıyor, tadilatlar sürekli uzuyor, yüksek binalar çok fazla olmaya başladı. Park yeri, otopark sorunu giderek artıyor, insanlar arabasını yol kenarına park ediyor. Çarpık bir kentleşme başladı, düzen gelmesi gerekiyor.”

Temel Kıngır: “İnsanlar da uyum içinde geçinmek için niyetli olmalı”

“Şehirdeki trafik uzun yıllardır var, yeni olmuş sayılmaz, giderek artan bu trafiğin önüne geçilebilmeli. Üstelik bu sorun adanın her yerinde var. Devlet üzerine düşeni yapmalı, belediye içerisindeki çalışma organizeli ve hızlı olmalı. Belediyenin işleyişinden memnunuz. Eğer insanlar da uyum içinde geçinmek için niyetliyse gül gibi yaşamamızda hiçbir sakınca yok”

Kayhan Yorgancıoğlu: “Şehrin dışında bazı bölgelerde otopark sorunu var”

“Perşembe pazarı, hendek gibi son yıllarda yapılan güzel çalışmalar var… Özellikle bu iki çalışma birçok başkanın başaramadığı projelerdi. Şehir merkezinde otopark sorunu yaşamıyoruz fakat şehrin dışında bazı bölgelerde otopark sorunu var. Bu soruna eğilmeli…”

m2-022.jpg

Ali Tayyar: “Belediyelerin düzenlemelerle insanların hayatını kolaylaştırması gerek”

“Bize göre Mağusa’nın her yeri güzel. Trafik veya otopark sorunu, adanın her bölgesinde olduğu gibi burada da büyük sıkıntı. Bu konuya devletin el atıp köklü çözümler bulması gerek. Belediyelerin ise düzenlemelerle insanların hayatını kolaylaştırması gerek.”

Selim Tuğrul: “Ana caddeler temizlense bile ara sokaklar içler acısı”

“Genel olarak yönetimden kaynaklı sıkıntılarımız oluyor. Ana caddeler temizlense bile ara sokaklar içler acısı. Ele alınan projeler ve çalışmalar biraz daha hızlı ilerlese daha güzel olacak. Halkın da üzerine düşeni yaptığını düşünmüyorum, en yakın mesafede otopark isteği, tarihe, çevreye olan saygısızlık gibi durumlardan kişiler de sorumludur.”

Ertan Topal: “Bölgede bitmek bilmeyen yol çalışmaları var”

“Son zamanlarda şehrin başı sineklerle dertte... Bu çoğu zaman başımıza geliyor, konuyla ilgili önlem alınmalı.  Çöp bidonları uzun süredir hiç yıkanmıyor, bunun düzenli olması gerek. Bölgede otoparksız projeler, bitmek bilmeyen yol çalışmaları var. Bunlar çok ciddi sorunlar, bir an önce çözülmeli…”

Hüseyin Duran: “Esnafın sıkıntılarına el atılmalı”

“Kale içerisinde park yeri sorunu yok fakat şehir içinde birçok nokta çok sıkıntılı. Özellikle Salamis yolunda bitmeyen çalışmalar hem esnafı hem de şoförleri çok mağdur etti. Esnafın sıkıntılarına da el atılmalı. Taksiciyim ve sabahtan saat 3’e kadar 20 TL’lik iş yaptım. Dünya kadar servis parası ödüyoruz, arabalarımız yollarda harap oluyor. Gülseren bölgesinden Mağusa’nın çıkışına dek bir civar yol yapılmalı, o zaman trafik ancak rahatlar.”

Osman Koral: “Yollarımız temiz, yeliş ve çiçekli bir çevre görmeye başladık”

“Yollarımız temiz, yeliş ve çiçekli bir çevre görmeye başladık. Şehre çeşitli bölgelerde oyun parkları yapıldı. Kale içinde otopark sorunu bulunmuyor fakat farklı bölgelerde bu soruna rastlamak mümkün. Salamis yolundaki çalışma da büyük bir proje olduğu için uzadı, esnaf şikâyet etmekte haklı olabilir…”

 

yeniduzen-satin-aliniz-387.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
İlgili Haberler