1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızlar ilki yaşadı
Yıldızlar ilki yaşadı

Yıldızlar ilki yaşadı

Voleybolda Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda mücadele eden Yıldız Kızlar Karması ilk 16 takım arasında yer alma şansını kıl payı kaybetti ancak ilerleyen yıllar için önemli bir deneyim kazandı

A+A-

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından oluşturulan Yıldız Kızlar Karması 1-10 Haziran tarihleri arasında Bursa’da düzenlenlenen Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda mücadele ederek tecrübe kazandı. İlk 16 takım arasında yer alma şansını son anda kaybeden yıldızlar, önümüzdeki yıllar için umutlandı.

Final vizesi Konya’da geldi

Geride bıraktığımız yıl ilki düzenlenen şampiyonada ilk 16 arasında yer alan Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar, bu yılki şampiyonaya direk katılma hakkı elde etti. Diğer 16 takım ise Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen grup müsabakalarını birinci olarak tamamlayan takımlardan oluştu.

Bu yıl Konya – Karaman’da 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen grup maçlarında ülkemiz Yıldız Kızlar Karması oynadığı zorlu karşılaşmaların ardından Konya Spor Lisesi’ni 3-2’lik skorla mağlup ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı ve 32 takımdan bir tanesi oldu.

İlk 16’yı kıl payı kaçırdılar

1-10 Haziran tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen final karşılaşmaları ikinci kez düzenlendi. Çekilen kura sonucunda zorlu 3 karşılaşma yapan Yıldız Kızlar, TVF Ankara Spor Lisesi, ES İstanbul ve Samsun Büyükşehir Belediye ile aynı grupta yer aldı. Grubun son maçında Samsun ekibine 3-2’lik skorla mağlup olan yıldızlar, ilk 16 takım arasına girme şansını kıl payı kaybetti.

Tecrübe kazandılar

Yıldızlar finallerin son gününe kadar sıralama maçlarında mücadele ederek önemli bir tecrübe kazandı. En büyüğü 2001 doğumlu olan yıldızlar yaptığı 6 karşılaşmanın ikisini kazanarak önemli bir deneyim yaşadı. Kafile başkanlığını Hasan Zabit’in yaptığı, antrenörlüğünü Serpil Kayalp’ın gerçekleştirdiği Yıldız Kızlar Karması’nda şu isimler yer aldı: Türkan İnce (Kaptan) (DAÜ), Şerife Çakar (DAÜ), Eda Hoşkara (DAÜ), Çağla Hoşkara (DAÜ), Eliz Demir (DAÜ), Bensu Çelebi (DAÜ), Göral Üregül (DAÜ), Şengül Kesken (Çamlık Spor), Göksu Örs (Çamlık Spor), Çağla Kaanoğlu (Çamlık Spor), Su Atun (Çamlık Spor), Günay Mimar (Y.Erenköy)

 

 

 

Bu haber toplam 4626 defa okunmuştur
Etiketler :