1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Yeşil Nesil Projesi tamamlandı
Yeşil Nesil Projesi tamamlandı

Yeşil Nesil Projesi tamamlandı

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Dipkarpaz İlkokulu ortaklığında yürütülen Yeşil Nesil Projesi kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Yeşil Nesil Projesi kapsamında 28 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen kapanış etkinliğiyle Yeşil Nesil Projesi’nin ilk aşaması tamamlandı. Kapanış etkinliği Dipkarpaz İlkokulu folklor ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından Dipkarpaz İlkokulu çocuk korosu şarkılar söyledi. Ayrıca çocuklar Yeşil Nesil Projesi süresince yaşadıkları deneyimleri velilerle paylaştı. Kapanış etkinliği Dipkarpaz’da bulunan Zeytin Yağı Müzesi bahçesinde gerçekleşti. Kapanış etkinliğinde Dipkarpaz İlkokulu öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan serginin de açılışı yapıldı.

Gürsel: Sosyal Sorumluluk Projelerinde katılımcılık ve gönüllülük önemli

Dipkarpaz İlkokulu adına ilk konuşmayı Cemil Gürsel gerçekleştirdi. Gürsel, konuşmasında Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının Karpaz’daki doğaya yönelik yaptığı destekten dolayı teşekkür etti. Ardından Yeşil Nesil Projesi gibi sosyal sorumluluk projelerinin önemine vurgu yaptı. Sosyal sorumluluk projelerinde katılımcılığın ve gönüllülüğün öneminden de bahseden Gürsel, Yeşil Nesil Projesi sırasında özveri ile destek sağlayan kurum, kuruluş ve bireylere teker teker teşekkür ettiğini belirtti. Gürsel, velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer paydaşların daha aktif katılım göstereceği sosyal sorumluluk projelerinin etkisinin de daha yüksek olmasının mümkün olduğunu da belirtti.

Hamit: Dipkarpaz İlkokulu ile MAGEM arasındaki işbirliği bundan sonra da devam etmeli

Dipkarpaz İlkokulu adına Cemil Gürsel’in yaptığı konuşmanın ardından Yeşil Nesil Projesi’nin bir diğer ortağı olan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)’in Dış İlişkiler Sorumlusu Mertkan Hamit bir konuşma yaptı. Konuşmasında MAGEM hakkında kısa bir bilgi veren Hamit, ardından da Karpaz’ın doğal yapısının ada için olan öneminden bahsetti. Hamit, Dipkarpaz İlkokulu ile MAGEM arasında başlatılan işbirliğinin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini belirtti. Karpaz bölgesinin ekolojik geleceği için çocukların çevre ile dost bir biçimde becerilerini geliştirmelerinin son derece önemli olduğunu da vurguladı. MAGEM Yönetimi adına Dipkarpaz halkına ve İlkokulu’na teşekkürlerini sundu.

Zaccaro:  çocukların deneyimleyerek öğrenmesi etkili bir yöntem

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına konuşma yapan Martina Zaccaro ise dokuz ay boyunca on bir projenin Karpaz’ın çeşitli bölgelerinde toplumun çeşitli katmanlarına çevre duyarlılığı ile ilgili çalışmalar yaptığından bahsetti. MAGEM ve Dipkarpaz İlkokulu arasında gerçekleştirilen Yeşil Nesil Projesi’nin kendileri için önemli olduğunu söylerken, çocukların deneyimleyerek öğrenmesinin etkili bir yöntem olduğuna inandığını belirtti. Dipkarpaz’ın korunması için herkesin emek vermesi gerektiğini belirtti. Zaccaro, ayrıca Karpaz’da faaliyet gösteren 11 farklı projenin sonlandırılacağı büyük kapanış etkinliği, Yeşil Festival hakkında bilgi verdi. 8 Haziran 2014 tarihinde Çayırova Piknik Alanı’nda Saat 16.00’dan itibaren gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm Dipkarpaz halkını davet etti.

Yeşil Nesil Projesi Kapsamında aşağıdaki etkinliklere yer verilmişti:
Kuş Gözlem ve Fotoğrafçılık
Bisikletle Doğa Gezisi ve Yaratıcı Drama
Kuş Yuvası Ağacı Yapımı  ve Çocuklara yönelik Kültürel El Sanatları
Sahil Temizliği ve Uçurtma Şenliği
Hazine Avcıları Oyunu, Gala Gecesi ve Sergi

Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur
Etiketler : , ,