1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Yeni anayasa' için YENİ HAMLE
Yeni anayasa için YENİ HAMLE

'Yeni anayasa' için YENİ HAMLE

Anayasa’yı değiştirmek için mecliste kurulan özel komitenin çalışmalarına hız vermek amacıyla yeni bir hamle yapılıyor.

A+A-

Meltem SONAY
Cumhuriyet Meclisi, Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, İç Tüzük’le ilgili çalışmalarına devam ediyor.
Siyasal Partiler Yasası üzerindeki görüşmelere ara verilmesi ve Meclis Başkanı Sibel Siber’in de talebi üzerine Meclis İç Tüzüğü’nün gündeme alındığını hatırlatan Komite Başkanı, CTP Milletvekili Asım Akansoy, çalışmaların ‘en ince ayrıntısına kadar’, çok yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
Komite Başkanı Milletvekili Asım Akansoy, ‘Anayasa Değişikliği’nin ele alınması için, komiteye paralel bir çalışma grubu oluşturulmasının planlandığını, CTP’nin değişiklik için ‘hazır’ olduğunu belirtti.
İç Tüzük’le ilgili bazı değişikliklerin, ‘Anayasa değişikliği’ gerektirdiği konusunda komitede hem fikir olunduğunu belirten Akansoy, Anayasa değişikliğine CTP’nin gerekli hassasiyeti ve önemi verdiğine de işaret etti.

“Meclis Başkanı çağırdı, sadece CTP ve UBP katıldı…”
Geçtiğimiz hafta, Meclis Başkanı Sibel Siber Başkanlığı’nda, ‘Anayasa’yı ele alma yöntemine’ ilişkin bir toplantı çağrıldığını ifade eden Akansoy, ancak bu toplantıya sadece CTP ve UBP temsilcilerinin katıldığına işaret etti.
Diğer partilerden temsilci katılmadığı için toplantıda istenilen noktaya ulaşılamadığını belirten Akansoy, Meclis Başkanı’nın tekrar değerlendirme toplantısı çağrısı yapacağı bilgisini paylaştı.
CTP’nin Anayasa Değişikliği için ‘hazır’ olduğuna vurgu yapan Komite Başkanı Milletvekili Asım Akansoy, Anayasa Değişikliği’nin çok önemli bir konu olduğunun altını çizerek,  “Tüm siyasi partiler, siyasi söylemlerde bulundukları gibi eylemde de bulunmalı” şeklinde konuştu.

“81. ve 162. Maddelerin değişikliği için Haziran’da referandum…”
Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’nin gündeminde şu anda İç Tüzüğün olduğunu belirten Akansoy, ‘zaman darlığına’ işaret etti.
Henüz Anayasa Değişikliği’ne el atılamadığını ifade eden Akansoy, “Anayasa değişikliği için henüz çalışma yapamadık ama Anayasa’nın 81. Ve 162. Maddelerinin değiştirilmesi hakkında Hükümet’in uzlaşısına ve Hükümet Programı’na işaret etti.

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur