1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yedikonuk’ta “patlama sesi”
Yedikonuk’ta “patlama sesi”

Yedikonuk’ta “patlama sesi”

Yedikonuk bölge halkı, “patlama sesi” ile sarsıldıklarını ifade ediyor… Kaymakamlık ile belediye, polis ve zabıta ekiplerinin bölgede arama yaptığını ancak kaynağın tespit edilemediğini söyledi. Araştırma sürüyor…

A+A-

Yedikonuk bölge halkı, saat 19.00 sıralarında bir “patlama sesi” ile sarsıldıklarını ifade ediyor…

Söz konusu sesin, Mehmetçik ve Büyükkonuk bölgelerinde de duyulduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan, Büyükkonuk-Mehmetçik Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, söz konusu ihbarın kendilerine de ulaştığını, belediye ve polis ekiplerinin bölgede tarama yaptığını ancak herhangi bir bulguya ulaşamadıklarını belirtti.

Öte yandan Kanal SİM’e konuşan İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da ihbarın gelmesinin ardından hem İçişleri Bakanlığı hem de asker, polis ve Ercan Havalimanı ile iletişime geçtiklerini, herhangi bir bulguya rastlamadıklarını söyledi.

Ekiplerin bölgedeki arama çalışmalarını sürdüğünü belirten Toroslu, görgü tanıklarının “sanki bir bomba düşmüş gibi bir patlama sesi” duyduklarını söyledi.

Toroslu, “Alevlenme veya ateşe rastlamadık. Araştırmalarımız sürüyor. Bir sonuca ulaşır ulaşmaz kamuoyu bilgilendirilecek” dedi.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı da konuyla iglili açıklama yaparak, araştırmanın sürdüğünü bildirdi:

"Yedikonuk Bölgesinde bir patlama sesi duyulduğu yönünde alınan ihbar nedeniyle bölgede polis tarafından yapılan devriye ve kontrollerde şu an itibariyle herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Polisin konu ile ilgili araştırması sürüyor ."

 

İddia... "Uçakların attığı 'yangın söndürme topu' kaynaklı" 

Bu arada patlama sesiyle ilgili bir iddia ortaya atan eski Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, sesin, İskenderun’daki yangına müdahale eden TSK’ya ait uçakların attığı “yangın söndürme topundan” geldiğini söyledi:

“Patlama ile ilgili Hatay'daki İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaktan "yangın söndürme topu" atıldı.”

Fotoğraf: ARŞİV

Bu haber toplam 6644 defa okunmuştur
Etiketler : ,