1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YD: Doğrudan uçuş olacak mı?/ Budaqov: Bu konuya cevap vermeye hazır değilim
YD: Doğrudan uçuş olacak mı?/ Budaqov: Bu konuya cevap vermeye hazır değilim

YD: Doğrudan uçuş olacak mı?/ Budaqov: Bu konuya cevap vermeye hazır değilim

AKP, UBP ve Azerbaycan’daki iktidar parti YAP, Lefkoşa’da basın toplantısı düzenledi, YENİDÜZEN’in “tanınma” ve “doğrudan uçuş” sorularına net yanıtlar verilmedi.

A+A-

Ertuğrul SENOVA

Azerbaycan’daki iktidar parti Yeni Azerbaycan Partisi (YAP)  ve AKP’den heyetler, Ulusal Birlik Partisi’nin davetiyle, Lefkoşa’da “3 Devlet, Bir Millet” başlıklı bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesinde dillendirilen “Azerbaycan KKTC’yi tanıyacak” söylemleri, hüsrana uğradı.

Basın toplantısında, YENİDÜZEN’in, “Yapılan işbirliğinin sonucu KKTC’nin Azerbaycan tarafından tanınmasına mı bağlanacak?” ve “Bakü’den Ercan’a doğrudan uçuş olacak mı?” sorularına net yanıtlar verilmedi.

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili Tahir Budaqov, “Doğrudan uçuş sorusuna yanıt vermeye hazır olmadığını” ifade etti, “tanınma” ile ilgiliyse “Esas gayelerinin bu olduğunu ancak daha detaylı açıklamalar yapacaklarını” söyledi.

Budaqov, KKTC ile işbirliğini artırmayı hedeflediklerinden bahsetti.

Öte yandan AKP Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise, “Kıbrıs’ın kendilerine Hala Sultan’dan miras kaldığını” ifade ederek, “Düzenlenen toplantının sıradan bir toplantı olmadığını, toplantının anlamının ileriki günlerde daha iyi anlaşılacağını” kaydetti.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise, “Biz artık egemen eşitlik ve uluslararası eşit statümüzü talep ediyoruz, ambargoların kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

Budaqov: “Esas gaye tanınma”

Basın toplantısında, yapılan açıklamaların ardından, basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili Tahir Budaqov’a Azerbaycan ile KKTC arasındaki “işbirliği çalışmalarının hangi sonuca varacağının” sorulması üzerine Budaqov, “Esas gayet bundan (Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması) ibarettir” dedi.

Budaqov, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye sıfatıyla dahil olması sürecinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in desteği olduğunu söyledi, KKTC’nin tanıtılması hususundaki çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti.

Budaqov, “Biz iki ülke (Azerbaycan – KKTC) arasında ‘emektaşlığın’ kurulması için iktidar parti olarak yardımcı rolünü üstleneceğiz” şeklinde konuştu.

Budaqov, daha sonra, daha detaylı açıklama yapacaklarını da söyledi.

Doğrudan uçuşlar… “Bu konuya cevap vermeye hazır değilim”

Bakü’den Ercan’a doğrudan uçuşların sorulması üzerine ise Budaqov “Bu konuya cevap vermeye hazır değilim” şeklinde yanıt verdi.

Budaqov, uçuşlarla ilgili iki ülke kurumlarının bir araya gelip çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1233 defa okunmuştur