1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yasal prosedür uygulandı”
“Yasal prosedür uygulandı”

“Yasal prosedür uygulandı”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Akdeniz TV'nin monte etmek istediği ekrana, imar kuralları ve belediyecilik yasaları gereği müdahale edildiğini bildirdi.

A+A-

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Akdeniz TV isimli kanalın monte etmek istediği ekrana, imar kuralları ve belediyecilik yasaları gereği müdahale edildiğini ifade etti.
Aygın, Akdeniz TV ile Girne Belediyesi arasında yaşanan sorunla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak her zaman basına destek verdiklerini, Girne’de ikinci bir televizyon kanalının açılmasından memnun olduklarını söyledi.
“Akdeniz TV, kent imar kurallarına ve belediyecilik yasalarına aykırı girişimlerde bulunmuştur. Akdeniz TV’nin bulunduğu binaya izinsiz monte edilmek istenen dev ekrana belediye ekipleri müdahalede bulunmuştur” diyen Aygın, Başkan ve Belediye Meclisi’nin halk tarafından şehri yönetmek için seçildiğine işaret etti. Açıklamanın tam metni şöyle:
“Girne Belediyesi olarak her zaman basınımızla son derece düzeyli ve iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz kamuoyunun malumudur. İmkanlarımız çerçevesinde basınımıza katkı koymaya, destek vermeye de devam ediyoruz. Bu çerçevede kentimizde ikinci bir televizyon kanalının açılması da bizi ayrıca memnun etmiştir. Ancak son günlerde gelişen bazı hadiseler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği hasıl olmuştur. Bir süre önce Girne’den yayınlarına başlayan Akdeniz TV, kent imar kurallarına ve belediyecilik yasalarına aykırı girişimlerde bulunmuştur. Akdeniz TV’nin bulunduğu binaya izinsiz monte edilmek istenen dev ekrana belediye ekipleri müdahalede bulunmuştur. Takdir edileceği üzere kent halkı şehri yönetmek için Başkan ve Belediye Meclisi’ni seçmektedir. Seçilmiş Başkan ve Meclis Üyeleri de şehri kendi keyiflerine göre değil, yasalara ve kurallara göre yönetmektedir. Akdeniz TV yöneticileri, belediyeden yapılan ikazlara rağmen sözkonusu ekranı binanın damına monte etme girişimine devam etmiş, bunun sonucunda da yasal prosedür uygulanmıştır. Tamamen yasal prosedür ve yetkilerle yapılan bu müdahaleyi bahane eden Akdeniz TV yöneticileri, ellerindeki televizyonu Girne Belediye Başkanı’na ve Girne Belediyesi’ne karşı bir silah gibi kullanmaya başlamış, mesnetsiz yayınlara girişmiştir. Basınla ilişkileri her zaman sıcak ve iyi olan Girne Belediyesi’ne karşı bir yayın kuruluşunun bu şekilde saldırgan tutum içine girmesi bizi üzmüştür. Kamuoyuna tek yanlı, gerçekleri yansıtmayan iddiaları gerçekmiş gibi sunmak ve bu yolla Girne Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı’nı yasal yollar dışında işler yapmaya zorlamak basın ahlak kurallarına tamamen terstir. Bu vesileyle Akdeniz TV yöneticilerini sağduyuya davet eder, herkes gibi yasal prosedüre uygun, izinli işler yapmaya çağırıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” YD-TAK

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
Etiketler :