1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yalçın Okut’a son veda…
Yalçın Okut’a son veda…

Yalçın Okut’a son veda…

Kıbrıslı Türk yurtsever insan,  Afrika Gazetesi köşe yazarlarından Hüseyin Yalçın Okut, dün toprağa verildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıslı yurtsever,  sol düşüncenin önemli savunucularından, Afrika Gazetesi köşe yazarı Hüseyin Yalçın Okut, dün son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz hafta aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Okut, 8 Nisan akşamı hayatını kaybetmişti.

Hüseyin Yalçın Okut dün Lefkoşa Cami’de kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirilen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Okut’un cenaze törenine, siyasiler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler, yakınları yansıra Kıbrıs’ın güneyinde de sevenleri katıldı.

Yalçın Okut’un yakın arkadaşı, yoldaşı Bektaş Göze cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Okut’un hayatını ve mücadelesini anlattı.

 

 Göze: “Yaşamı boyunca eylemi ve kalemiyle, sözü ve davranışıyla barışı, çözümü ve bütünlüğü savundu”

 

goze.jpg

Göze: “Barışı, çözümü ve bütünlüğü savundu”


“Ses istemez, söz istemez, yaşlı göz istemez. Çelenk melenk lazım değil tabiat sussun. Bırakın sıra neferi uyusun…” şiirini seslendiren Göze, şunları söyledi.

“Bir yüce hedef için gemilerini yakan kahraman yoldaşlarım benim. Bu dünyaya yeni ve yüce bir yaşamın soluğunu vermek, onurlu bir hayatın yollarını açmak için her şeyini ortaya koyan yiğit yoldaşlar. Bu toprakların yetiştirdiği ve bu topraklara sahip çıkmayı görev kabul eden yiğit insanlar, Yalçın yoldaşımızı uğrulamaya geldik. Her ölüm erken ölümdür, Yalçın yoldaşın ölümü en erken ölümdür. Daha yapacak çok işleri vardı. Yalçın yaşamının her anını kavganın her 100 metresini aralıksız ve kesintisiz durmadan koştu. 70 yıllık maratonu, bayrak koşusu gibi koştu ve bayrağı bize uzatıyor. Yalçın, kararlı ödün vermez bir Marksist’ti. Dr. Hikmet Kıvılcımlı öğretisiyle tanışınca, bu öğretiyle yoğruldu ve çeliğe su verildi. Yalçın ilerici, yurtsever bir Kıbrıslıydı. Bütün yaşamı boyunca eylemi ve kalemiyle, sözü ve davranışıyla, ülkemizde barışı, çözümü ve bütünlüğü savundu. Yalçın örgüte inanan, örgütlü çalışmayı benimseyen ve her örgütlü davranışa girip omuz veren ve o yönde gayet gösteren bir insandı. Çeşitli örgütlenmelerde ve cemiyetlerde öncü rol oynadı, inançlarından hiçbir zaman taviz vermedi.”

 

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur
Etiketler :