1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ve Resmi Gazete sürekli 'yurttaşlık' basıyor!
Ve Resmi Gazete sürekli 'yurttaşlık' basıyor!

Ve Resmi Gazete sürekli 'yurttaşlık' basıyor!

Bakanlar Kurulu kararıyla 114 kişi daha KKTC vatandaşı yapıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin seçim öncesi 'seçim yatırımlarında' ölçü kaçtı. Seçim yatırımı olarak ‘kırsal kesim’ dağıtmaya ve vatandaşlık vermeye devam edilirken, yeni yurttaşlıklar ciddi boyuta ulaştı.

Resmi Gazete'de en son 114 yeni yurttaşlık kararı çıkan Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında 460 vatandaşlık daha verdiği, bir sonraki toplantısında 600 ismi daha yurttaş yapacağı iddia edildi.

UBP- DP Hükümeti tarafından İçişleri Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu kararıyla genel toplamda 9 bin 618 kişiye YURTTAŞLIK verildi. Bu rakamda “bakanlık onayı” ile verilen yurttaşlıklar yok. Toplam rakama bakanlık onayı ile verilen yurttaşlıkların da eklenmesiyle sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.   

Bu arada Azınlık Hükümeti seçime yönelik son 1 yılda 31 köyde 1101 ‘gence’ kırsal kesim arazisi dağıttı.

 

114 yeni yurttaş daha!

Bakanlar Kurulu kararıyla 114 kişi daha "KKTC vatandaşı" yapıldı. Yeni yurttaşlık dün RESMİ GAZETE'ye yansıdı. 8 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete'de yer alan listede 7 Kasım 2017'de, 30 Ekim 2017'de ve 24 Ekim 2017'de karara bağlanan yeni yurttaşlıklar yer aldı.
UBP-DP Azınlık Hükümeti, olağan yurttaşlık hakkı kazananlar ya da Bakanlık onayı ile bu statüyü alanlar dışında Bakanlar Kurulu kararı ile ‘zorunlu’ ya da ‘istisnai yurttaş’ yapmaya devam etti.
Bakanlar Kurulu tarafından Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi gerekçe gösteriliyor.
 

Toplam 9 bin 618 yurttaş!

UBP- DP Azınlık Hükümeti’nin erken seçim kararıyla son 114 kişiye verdiği yurttaşlıklarla birlikte son iki ayda yeni yurttaş sayısı 324’e ulaştı. İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in 4 Ekim’de verilen yurttaşlık sayısının genel toplamını 9 bin 294 olarak açıklaması ardından, Bakanlar Kurulunca verilen 324 yeni yurttaş ile bu rakam 9 bin 618’e yükseldi. Tabi bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından Ekim ayından bugüne dek verilen yurttaşlıkların sayısı ise bilinmiyor.

 

Bakanlıktaki kaos sürüyor

Göreve geldiği günden beri vatandaşlık veren UBP- DP Azınlık Hükümeti, erken seçim kararı ile birlikte yurttaşlık işlemlerini hızlandırdı, İçişleri Bakanlığı tam bir "kaos" yaşanıyor.

Son 3 haftadır YURTTAŞLIK kuyruğu oluşan Muhaceret Dairesi  dün yine en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Erken seçimi fırsat bilenler Muhaceret Dairesi’ne akın etti, kuyruklar binanın dışına taştı. Dün tam gün mesai olması nedeniyle öğleden sonra daire ana baba gününe döndü.

 

Kırsal kesim dağıtımları rekor kırıyor

Son dönemde hız kazanan kırsal kesim arsası dağıtımıyla ilgili UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin listesi uzamaya devam etti.

İçişleri Bakanlığı’nda dün yine kırsal kesim almak isteyen gençlerle doldu, sırayla çağrılarak kura çekimi yapıldı. Geçtiğimiz günde yüzlerce genç  düzenlenen törenlerle ‘kırsal kesim arsası hak sahipliği belgelerini’ teslim aldı.

Bugüne kadar en fazla arsa dağıtımı geçtiğimiz gün Büyükkonuk, Yedikonuk, Pamuklu, Ağıllar ve Turnalar olmak üzere 5 köyde gerçekleşti. Toplam 260 kişi ‘kırsal kesim arazisi’ alma hakkı elde etti.

 


Ve Resmi Gazete sürekli 'yurttaşlık' basıyor!

Bakanlar Kurulu kararıyla 114 kişi daha "KKTC vatandaşı" yapıldı. Yeni yurttaşlık dün RESMİ GAZETE'ye yansıdı.
8 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete'de yer alan listede 7 Kasım 2017'de, 30 Ekim 2017'de ve 24 Ekim 2017'de karara bağlanan yeni yurttaşlıklar yer aldı.
UBP-DP Azınlık Hükümeti, olağan yurttaşlık hakkı kazananlar ya da Bakanlık onayı ile bu statüyü alanlar dışında Bakanlar Kurulu kararı ile ‘zorunlu’ ya da ‘istisnai yurttaş’ yapmaya devam etti.
Göreve geldiği günden beri vatandaşlık veren UBP- DP Azınlık Hükümeti, erken seçim kararı ile birlikte yurttaşlık işlemlerini hızlandırdı, İçişleri Bakanlığı tam bir "kaos" yaşanıyor.Bakanlar Kurulu tarafından Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi gerekçe gösteriliyor.

İlgili madde ne içeriyor?

Yurttaşlık Yasası’nın 9’uncu maddesinin 1’nci fıkrasının C bendi, “istisnai yurttaşlık"lara işaret ediyor ve ikamet koşulu da aranmıyor. Bu maddeye göre “zorunlu” durumlarda verilen yurttaşlıklarda, başvuru tarihinden geriye doğru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 5 yıl kesintisiz ikamet etmiş olmak ayrıca Kıbrıs’ın kuzeyinde yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmak koşulları dahi gerekmiyor. Yasa’nın bu durumu “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu’nca zorunlu görülenler” olarak açıklanıyor.Bakanlar Kurulu’nun son yurttaşlık kararlarının tamamında yine ülkede ikamet ve yerleşme kararı koşulu aranmıyor.

Bu haber toplam 7678 defa okunmuştur
İlgili Haberler