1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu ithaline 3 yıl hapislik
Uyuşturucu ithaline 3 yıl hapislik

Uyuşturucu ithaline 3 yıl hapislik

Narkotik operasyonda 246 gram 10 miligram hintkeneviri ithal ettiği belirlenen Antonis Mavromichalidis,  Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonda 246 gram 10 miligram hintkeneviri ithal ettiği belirlenen Antonis Mavromichalidis,  Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesini oluşturan Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan huzurunda görüşülen duruşmanın kararı oybirliği ile alındı.

Kararı açıklayan Nüvit Gazi, uyuşturucu suçlarının toplumda ciddi huzursuzluk yarattığına değinip, uyuşturucunun yaygınlığına ve toplumda yarattığı tehlikelere dikkat çekti.

Gazi, uyuşturucu suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Gazi, sanığın işlediği suçların uzun süreli hapis cezası öngördüğüne de değindi.

Başkan Gazi, sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu madde tasarruf suçunun ülkemizde son dönemde yaygın suç türlerinden olduğunu bu tür suçlara ceza takdir ederken sanığın cezalandırılmasının yanı sıra bu suçu işlemeye teamül edecek kişilerinde takdir edilen cezayı düşündüğünde caydırılması gerektiğinin altını çizdi.

Gazi, sanığın uyuşturucuyu taşımacılık yapması ve ülkemize 246 gram 10 miligram gibi yüksek miktarda hintkeneviri ithal etmesini sanığın aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. Gazi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra suçlu bulup mahkûm ettikleri uyuşturucu madde ithali suçundan 3 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
Etiketler : , ,