1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üstel: "Demokrasi sorunumuz varmış gibi!"
Üstel: "Demokrasi sorunumuz varmış gibi!"

Üstel: "Demokrasi sorunumuz varmış gibi!"

Başbakan Üstel, Ankara ziyaretinde, özellikle "özgürlükleri kısıtlayıcı yasal değişiklere" yönelik tepkilere yanıt verdi, "Gelişen ve değişen dünyada, dünyanın her ülkesi, sosyal medyadaki kontrolsüz alanla ilgili tedbir almaktadır" ifadelerini kullandı.

A+A-

Başbakan Ünal Üstel, Ankara ziyaretinde, özellikle "özgürlükleri kısıtlayıcı yasal değişiklere" yönelik tepkilere yanıt verdi, "Gelişen ve değişen dünyada, dünyanın her ülkesi, sosyal medyadaki kontrolsüz alanla ilgili tedbir almaktadır." ifadelerini kullandı.

"Komitelerde sağlayacağımız en geniş işbirliği ile çağdaş yasal düzenlemelerle sorunlarımızın üstesinden kısa sürede gelebiliriz" diyen Üstel, muhalefete de işbirliği çağrısı yaptı. İktidar kim olursa olsun, mali disiplin ve yapısal sorunların çözümü için reform haritasının bilindiğini iddia eden Üstel, "Bir süreden bu yana, mali ve iktisadi sorunlarımızın önüne, maalesef demokrasi sorunlarımız varmış gibi bir gizli ajanda konmaktadır" sözleriyle dikkat çekti.

 

Üstel, özgürlükleri kısıtlayıcı yasa teklifleri karşısında şu sözleri de kullandı:

“KKTC mahkemeleri, bu dünyanın en Bağımsız mahkemeleridir ve bunla hepimiz gurur duymaktayız. Mahkemelerimizin daha rahat çalışması için her türlü desteği de vermeye hazırım, bu önceliklerimiz arasındadır.

Tek üzüldüğüm nokta, eleştiri ve ifade özgürlüğünü, “küfür, karalama, yalan, iftira” olarak algılayan bazı kesimlerin tavrıdır. Bizim hem devletin, hem siyasetin, hem de siyasete soyunanların onurunu korumamız gerekmektedir. Basında ve sosyal medyada en acımasız eleştirilere, yalan ve karalama kampanyasına maruz kalan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, ifade özgürlüğünün geriye götürülmesi ile ilgili en ufak bir çabam olmayacak. Aksine, bu yeni düzenlemelerdeki amaç, ifade ve eleştiri hakkının sonuna kadar kullanılması ve art niyetli ifadelerin ayrılmasıdır.”

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur