1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Üniversite öğrencileri sanal yatırım yapacak
Üniversite öğrencileri sanal yatırım yapacak

Üniversite öğrencileri sanal yatırım yapacak

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleşen Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması “Investimate 2017” başladı.

A+A-

Türk Bankası’nın acentesi olduğu Turkish Yatırım A.Ş. ana sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleşen Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması “Investimate 2017” başladı.

Bu yıl Türk Bankası’nın katkılarıyla Kuzey Kıbrıs’taki üniversite öğrencilerinin de katılabildiği yarışmaya sadece lisans ve yüksek lisans öğrencileri kayıt yaptırabiliyor.

Turkish Yatırım A.Ş ana sponsorluğunda, Borsa İstanbul, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) desteğiyle bu yıl 3.’sü gerçekleşen sanal yatırım yarışması “Investimate 2017”, 6 Mart-14 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenleniyor. Sadece üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin kayıt yaptırabildiği Investimate 2017’ye bu yıl Kuzey Kıbrıs’taki üniversite öğrencileri de başvurabiliyor.

'Sanal Risk, Gerçek Kazanç' sloganıyla yola çıkan yarışmada üniversite öğrencileri sanal 100 bin TL'lerini 6 hafta boyunca Borsa İstanbul'dan alınan anlık verileri kullanarak hisse senedi alım-satım, viop, varant gibi çeşitli işlemleri kullanarak artırmaya çalışacak. 6 haftalık yarışma süresince ilgi duyan üniversite öğrencilerinin kayıt yaptırabileceği yarışmada 6-13 Mart tarihleri arasında demo işlem yapılarak sisteme adapte olunacak. Öğrencilerin yapacağı sanal yatırım işlemleri 13 Mart Pazartesi’nden itibaren değerlendirmeye alınacak. Yarışma sonunda en başarılı öğrencilerin hazırlayacağı finansal raporlar uzman jüri tarafından incelenerek kazanan öğrenciler ödüllendirilecek. Bu yıl değerlendirmelerde tüm katılımcıların sıralamasının yanı sıra KKTC üniversitelerinden kayıt yaptıran öğrenciler için ayrı bir sıralama da yapılacak.

Kayıtların yoğun bir biçimde devam ettiği yarışmanın kazananlarını bu yıl yine birbirinden değerli ödüller bekliyor. Genel sıralamada yarışmayı kazanan öğrenci 5 bin TL nakit para ödülünün sahibi olurken KKTC üniversiteleri sıralamasında birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye de bin TL nakit para ödülü verilecek. Dereceye girenler ayrıca, Dubai Finans Dünyası seyahati, SPK, Turkish Bank ve Turkish Yatırım'da staj, Reeder telefon, TSPB eğitimi, özel kategori ödülleri ve haftalık sürpriz ödüller kazanacak.

Üniversitelerin özellikle iktisat, işletme, bankacılık-finans, ekonomi, endüstri mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde 108 üniversiteden 2 bin 821 öğrenci katıldı. Detaylı bilgi ve ücretsiz kayıt için http://investimate.org/ web adresi ziyaret edilebilir.

 

 

Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
Etiketler :