1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3.  “Unity Fest” 27 Haziran’da ara bölgede…
 “Unity Fest” 27 Haziran’da ara bölgede…

 “Unity Fest” 27 Haziran’da ara bölgede…

Fikri Karayel, Gadjo Dılo Swing Jazz Band ve bazı müzik gruplarının katılacağı etkinlik için adanın iki kesimindeki birçok yerden ücretsiz ulaşım sağlanacak

A+A-



İki Toplumlu Barış İnisiyatifi “Birleşik Kıbrıs”, Avrupa Parlamentosu Bilgi Ofisi ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nin organize ettiği iki toplumlu müzik festivali “Unity Fest”, 27 Haziran Salı akşamı saat 19.30’da ara bölgede yapılacak.

Etkinlikle ilgili bugün ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına İki Toplumlu Barış İnisiyatifi – Kıbrıs adına Şener Elcil ve Takis Hadjidimitriu, Avrupa Parlamentosu Temsilcisi George Markopoulitis, AP Bilgi Merkezi direktörü Andreas Kettis ve Basın Ataşesi Alexandra Attalides katıldı.

HADJİDİMİTRİU: “BARIŞ MESAJI”

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi Kıbrıs adına konuşan Takis Hadjidimitriou, etkinlikte gençlerin bir araya gelerek, barış ve yeniden birleşme için çalıp söyleyeceklerini ifade etti.

Hadjidimitriou böylelikle Kıbrıs’tan dünyaya, Avrupa’ya ve liderlere barış mesajını yollayacaklarını söyledi.

ELCİL: “DİKENLİ TELLERE DAHA FAZLA KATLANMAK MÜMKÜN DEĞİL”

İnisiyatifin Kıbrıs Türk tarafı adına konuşan Şener Elcil, Kıbrıs’ta en elzem konunun barış ve çözüm oluğunu kaydederek, Adada dikenli tellere daha fazla katlanmanın mümkün olamayacağını ifade etti.

Elcil, gelecekte daha güzel, daha mutlu bir yaşam kurulması adına gençlerden gelen bir hareketle organizasyonun düzenleneceğine de dikkati çekerek, gençliğin, geleceğin bir çözümde olduğuna inandığından emin olduğunu aktardı.

KETTİS: “MÜZİĞİN BARİYERLERİ YIKICI ETKİSİ KULLANILACAK”

AP Bilgi Merkezi Direktörü Andreas Kettis de organizasyonda katkısı bulunan kurum, kuruluş ve büyükelçiliklere teşekkür ederek, geleceğe yatırım olacak etkinliğin müziğin bariyerleri yıkıcı etkisini kullanacağını söyledi.

Konserin liderlerin İsviçre buluşmasıyla eş zamanlı olmasının ayrı bir öneme de sahip olacağını dile getiren Kettis, bunun liderlere bir mesaj vererek, ortak barış dolu bir geleceğe ulaşılma konusunda yardımı olacağına inandığını kaydetti.

MARKOPOULİTİS: “HERKESİN FESTİVALİ”

AP Kıbrıs Temsilcisi George Markopoulitis ise kendisine böyle bir fikir sunulduğunda çekinmeden “evet” dediğini anlattı ve bundan 60 yıl öncesinde dünyanın en büyük savaşlarının yaşandığı Avrupa’da o savaşın başkahramanları Almanya ve Fransa tarafından bugünün AB’sinin temellerinin atıldığını kaydetti.

Bu nedenle etkinliği “herkesin festivali” olarak nitelendirdiğini ifade eden Markopoulitis, AB ‘deki birlikteliğin etkinliğe ilham vereceğini ve müziğin birleştirici gücünün öne çıkacağını ifade etti.

GADJO DILO SWING JAZZ BAND, FİKRİ KARAYEL VE MÜZİK GRUPLARI… 

Festival, saat 19.30’da Ledra Palas’ta iki ünlü müzisyen Gadjo Dilo Swing Jazz Band ve Fikri Karayel konseriyle başlayacak ve bunu müzik gruplarının konserleri izleyecek.

Seçici Komite ta rafından festivalde sahne almasına karar verilen müzik grupları; Katakathia- Limasol; George Sidiropoulos- Lefkoşa, Limestone- Lefkoşa, Stonus- Lefkoşa, Swinging Souls- Baf ve Bunfyah- Mağusa olacak.

Dayanışma Evi, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü (UNFICYP), İsveç Büyükelçiliği, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından desteklendiği belirtilen festivale, Kıbrıs Gençlik Konseyi (ONEK), Synergiamedia, Golden Sigorta ve C.G Georgallis müzik mağazalarının da sponsorluk yapacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Katılımın ücretsiz olduğu festivale, tüm şehirlerden ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Otobüs güzergâh ve saatleri ise şöyle açıklandı:“Larnaka Finikoudes otobüs terminalinden saat 18.45'te, Limasol Neo Limani otobüs terminalinden saat 18.20'de, Baf Karavella otobüs terminalinden saat 17.30'da,Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden (DAÜ) saat 18.15'te, Ayios Georgios/Aygün otobüs terminalinden saat 18.45'te ve Girne’den Girne Belediyesi Baldöken Oto Parkı’ndan saat 18.45'te hareket edilecek.

Tüm otobüsler geriye dönüş için saat 00.05’te Ledra Palas'tan hareket edecek.

Bilgi ve rezervasyon için 99386454 veya 0533 8308868 numaralı telefonların aranabileceği ve daha fazla bilgiye Unity Fest Facebook adresinden ulaşılabileceği de belirtildi.

 

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur