1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Uluslararası üç büyük ödül 
Uluslararası üç büyük ödül 

Uluslararası üç büyük ödül 

14. Uluslararası Pera Piyano Yarışmasına katılan Piyanist Rauf Kasimov'un öğrencileri Pelin Ece Acar, Can Sakkaoğlu ve İrem Bilen başarılarıyla bir kez daha Kıbrıs’ın gururu oldular.

A+A-

İstanbul'da 6-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 14. Uluslararası Pera Piyano Yarışmasına katılan Piyanist Rauf Kasimov'un öğrencileri Pelin Ece Acar, Can Sakkaoğlu ve İrem Bilen başarılarıyla bir kez daha Kıbrıs’ın gururu oldular. Yarışmaya Türkiye’nin pek çok şehrinden ve farklı ülkelerden müzik okulu ve konservatuvar öğrencileri katıldı.

Genç piyanistler etkinlik süresince Prof. Tamara Poddubnaya, Prof. Evgueni Rjanov, Prof Metin Ülkü, Samir Mirzayev, Dr. Efgan Zeki Saleh, Irakli Chumbridze ve Rafael Gasimov'dan  oluşan jüri üyelerinin konserlerini izlediler ve dünyaca ünlü piyanist ve hoca Tamara Poddubnaya ile masterclass yapma imkanı buldular. 

7 uluslararası ödül

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Pelin Ece Acar yarışmada 15-18 yaş grubu ile yarışarak gösterdiği üstün performans ile 12 yarışmacı arasında İkincilik ödülüne layık görüldü. Daha önce kazandığı birincilik, ikincilik ve diğer ödüllerle dört yıldır Rauf Kasimovla çalışan Pelin Ece bu sürede 7 kez Uluslararası ödül sahibi oldu. 


Can Sakkaoğlu birinci
English School of  Kyrenia öğrencisi 11 yaşındaki Can Sakkaoğlu ve Nejat British School öğrencisi 11 yaşındaki İrem Bilen 10-12 yaş grubunda  22 yarışmacı ile yarıştılar.  Başarılı performansları sonucunda  Jüri, Can Sakkaoğlu’nu Birincilik ödülüne layık görürken, İrem Bilen Üçüncülük ödülü kazandı. Piyano çalışmalarına  yaklaşık bir buçuk yıldır Rauf Kasimov'la devam eden Can Sakkaoğlu  bu kısa sürede üçüncü kez Uluslararası ödül sahibi oldu. İrem Bilen iki uluslararası ödüle sahip.

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur
Etiketler : ,