1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 27 öğrenci pozitif... UKÜ: Eğitim 15 Mart’a kadar online devam edecek
27 öğrenci pozitif... UKÜ: Eğitim 15 Mart’a kadar online devam edecek

27 öğrenci pozitif... UKÜ: Eğitim 15 Mart’a kadar online devam edecek

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 27 öğrencisinin COVID-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından eğitimin 15 Mart’a kadar online devam edeceğini açıkladı.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 27 öğrencisinin COVID-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından eğitimin 15 Mart’a kadar online devam edeceğini açıkladı.

Okul içerisindeki tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığı da ifade edilirken, söz konusu öğrencilerin 3 aydır eğitimlerine devam ettiği kaydedildi.

Okul yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; bu sürede akademik personelin de dersleri evlerinden yürüteceği ifade edildi.

Okuldaki yönetsel personelin ise elzem hizmetler dışında çevrimiçi olarak hizmetlerini yürüteceği, söz konusu elzem hizmetler ise dönüşümlü ve seyreltilmiş olarak sağlanacağı ifade edildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Üniversitemizde bazı uluslararası öğrencilerimizin COVID-19 test sonuçlarının pozitif çıkması ile ilgili medyada yer alan haberler doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Üniversitemizde Cumartesi günü bir öğrencimizin semptom göstermesi üzerine PCR testi yapılmış ve test sonucu pozitif çıkmıştır. Akabinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri üniversitemize davet edilmiş ve tüm süreç Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülmüştür. Bu bağlamda tüm temaslılar tespit edilerek izole edilmiş, testleri yapılmış ve ilaveten üniversite yurtlarında konaklayan öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun da PCR test taramaları  tamamlanmıştır. Test sonuçları pozitif çıkan öğrencilerimiz adaya yeni gelen öğrenciler olmayıp en az 3 aydır adamızda eğitimlerine devam etmektedirler.

İlk vakanın tespiti sonrasında ilgili tüm akademik ve yönetsel birimler bilgilendirilmiş ve yapılan araştırmalar sonucunda herhangi bir çalışma arkadaşımızın temaslı olmadığı tespit edilmiştir. Önlemler kapsamında üniversitemiz yerleşkesi içerisinde var olan tüm tedbirler en üst seviyeye çıkarılmış ve tüm binaların gerekli dezenfektasyon işlemleri de hızlıca sonuçlandırılmıştır.

Bu bağlamda sürecin etkin yönetimi açısından alınan tedbirler kapsamında üniversitemizdeki eğitim 15 Mart 2021 tarihine kadar çevrimiçi olacak şekilde planlanmıştır.  Akademik personelimiz bu süreçte dersleri çevrimiçi olarak evlerinden yürüteceklerdir. Yönetsel personelimiz ise elzem hizmetler dışında çevrimiçi olarak hizmetlerini yürütecek, söz konusu elzem hizmetler ise dönüşümlü ve seyreltilmiş olarak sağlanacaktır.

Gelinen bu aşamada üniversitemizin konu ile ilgili gerekli hassasiyeti en üst düzeyde gösterdiğini, tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın korunması noktasında KKTC Sağlık Bakanlığı ve devletimizin diğer yetkilileri ile yakın işbirliği içerisinde olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi"

Bu haber toplam 4107 defa okunmuştur
Etiketler :