1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UÇUŞLAR DURDURULUYOR
UÇUŞLAR DURDURULUYOR

UÇUŞLAR DURDURULUYOR

Hükümet bu gece yarısından itibaren ülkeye uçuşları bir süreliğine durdurma kararı aldı.

A+A-

Hükümet bu gece yarısından itibaren ülkeye uçuşları bir süreliğine durdurma kararı aldı.

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay alınan kararı YENİDÜZEN'e açıkladı, "karantina merkezlerindeki doluluğun" bu kararın alınmasında etkili olduğunu anlattı.

Şu anda karantina merkezlerinde 400-450 civarında kişi olduğunu ifade eden Özersay tespit edilen her vakanın 10-15 temaslısının toplanarak otellere götürüldüğünü söyledi.

Özersay "İçe eğilmemiz gerekiyor. Alınacak ilave tedbirlerle yerel bulaşın önüne geçilecek. Bu nedenle bir süre uçuşları durduruyoruz. Karara bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek. Bu yönde Ulaştırma Bakanı ile az önce temasa geçtim" dedi.

Karantina otellerinde hem aseptomatik vakalar, hem temaslılar hem de ülkeye gelip karabtinada tutulan kişilerin kaldığına dikkat çeken Özersay "bir süre" yoğunluğun önüne geçmek için uçuşların durdurulmasının gerektiğine vurgu yaptı. 

Üst Komite 'sınırlandırma' demişti...

Öte yandan Özersay’ın açıklamalarına karşın, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin Yeni Kararları’nda uçuşlara ilişkin karar KISITLAMA olarak yansımıştı… Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin Yeni Kararları’nda, gelecek kişilerin karantinada kalmasını sağlaması kaydı ile uçak seferlerinin günde iki uçak, gemi seferlerinin ise günde bir sefer (75 yolcu) ile sınırlandırılması var.

Sivil Havacılık Dairesi: KKTC’ye geliş uçuşları durduruldu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi KKTC’ye uçuşlarla ilgili notam yayımladı. Sivil Havacılık Dairersi Müdürü  Mustafa Sofi’den alınan bilgiye göre; yayımlanan notam ile bu geceyarısından 13 Eylül Pazar akşamına kadar KKTC’ye geliş uçuşları durduruldu. Gidişler konusunda ise herhangi bir notam yayımlamadıklarını bildiren Sofi, uçakların boş gelmesi halinde gidiş uçuşlarının yapılabileceğini söyledi. Sofi, acil uçuşlar, askeri ve ambulans uçakların ise bu karardan muaf tutulduğunu belirtti. 

 

Bu haber toplam 9882 defa okunmuştur