1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Uçuş yasağı güneyde uzatıldı
Uçuş yasağı güneyde uzatıldı

Uçuş yasağı güneyde uzatıldı

Kıbrıs’ın güneyindeki uçuş yasağının yarından itibaren 13 gün daha sürmesi konusunda, yeni bir kararname yayımladı

A+A-

 

Kıbrıslı Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Yannis Karusos’un, yarından itibaren, Kıbrıs’ın güneyindeki uçuş yasağının 13 gün daha sürmesi konusunda, yeni bir kararname yayımladığı haber verildi.

Haravgi gazetesi, bu yasaklamadan teknik amaçlı uçuşların muaf tutulacağını, bunların ise Sivil Havacılık Dairesi Uçuş Güvenliği Biriminin izniyle gerçekleştirileceğini yazdı.

Ülkeye dönüşler bugünden itibaren ücretli olacak

Öte yandan Alithia gazetesinde yer alan haberde, yurt dışında bulunan Kıbrıslı Rumların ülkeye dönüşleriyle ilgili uçak biletlerinin ücretsiz karşılanmasına bugünden itibaren son verildiğini yazdı.

Kıbrıs Rum hükümetinin, yükümlü olduklarını karşıladığını düşündüğünü ileten gazete, bugünden itibaren Kıbrıs’a dönecek olanların yüzde 99’unun, uçak biletlerini kendilerinin ödemesi gerekeceğine işaret etti.

Haberde, uçak bileti ücretinin, havalimanı vergileri dahil olmak üzere, Birleşik Krallıktan 320 Euro, Yunanistan’dan ise 150 Euro olarak belirlendiği belirtildi.

İdari Mahkemedeki dava reddedildi

Bu arada gazete, İngiltere’de öğrenim gören Kıbrıslı Rum bir öğrencinin, Kıbrıs’a geri dönebilmesi için, ihtiyati tedbir kararı çıkarılması talebiyle İdari Mahkemede açtığı davanın reddedildiğini ekledi.

 

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur
Etiketler : ,