1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uçaklar Ercan'a İNEMEDİ
Uçaklar Ercana İNEMEDİ

Uçaklar Ercan'a İNEMEDİ

Ercan bölgesindeki şiddetli yağış uçuş trafiğini olumsuz etkiledi, THY ve Borajet’e ait iki uçak, ilk denemelerinde alana inemedi.

A+A-

Ercan bölgesindeki şiddetli yağış uçuş trafiğini olumsuz etkiledi, THY ve Borajet’e ait iki uçak, ilk denemelerinde alana inemedi. İki uçak da yarım saat havada dolaşarak kötü hava şartlarının değişmesini bekledikten sonra alana iniş yaptı.  

46 kg yağış!

Sağanak yağışlar dün Ercan bölgesinde etkili oldu.
TAK muhabirinin Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan aldığı bilgiye göre, saat 18.00 itibarıyla Devlet Üretme Çiftlikleri bölgesinde metrekareye 48,1; Ercan Havaalanı’na 23,6; Kırıkkale Bölgesi’ne 12; Taşpınar’a 5,1; Geçitkale’ye 5 kilogram yağış düştü.
Yağmur, saat 18.00’den itibaren ise Lefkoşa’da etkili oldu.

Bugün de yağmur bekleniyor

Bir süredir toz bulutu etkisi altında bulunan ülkede yağmur bekleniyor. Alçak basınç sisteminin etkisiyle üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkili olacağı KKTC’de, bugünden  itibaren haftaya çarşambaya kadar yağmur görülecek. Meteoroloji Dairesi’nin 7-13 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, alçak basınç sisteminin etkisiyle üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesi etkili olacak. Çarşamba gününe dek sürecek yağışlı havanın ardından hava, perşembe ve cuma günleri ise açık ve az bulutlu geçecek. Periyot süresince en yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde 29-31; sahillerde ise, 25-27 derece dolaylarında seyredecek.
Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli esecek.

Bu haber toplam 2319 defa okunmuştur
Etiketler : , ,