1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Üç ayrı suçtan 4 ay hapse mahkûm oldu
Üç ayrı suçtan 4 ay hapse mahkûm oldu

Üç ayrı suçtan 4 ay hapse mahkûm oldu

Mağusa’da tartıştığı arkadaşının burnunu kıran Nicat Vahabov hakkında karar verildi

A+A-

Mağusa’da 2018 yılı Mart ayı içerisinde alkollü olduğu ve bağırarak rahatsızlık verdiği gerekçesiyle kendisini odadan çıkarmak isteyen arkadaşı Altay Öztezcan’ın yüzüne dirseği ile vurarak Öztezcan’ın burnunu kıran sanık Nicat Vahabov hakkındaki karar dün açıklandı. “Vahim zarar”, “Ciddi darp” ve “Darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Vahabov oy birliği ile 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

“Odadan çık” dedi, burnundan oldu...

Sanık Nicat Vahabov, 20 Mart 2018 tarihinde arkadaşı Altay Öztecan’ın 521 numaralı yurt odasında alkollü bir şekilde bulunduğu sırada yüksek sesle konuştuğu için arkadaşı Öztezcan tarafından odadan çıkarılmak istenmişti. Kendisini odadan çıkarmak istemesine sinirlenen sanık Vahabov, dirseği ile Öztezcan’ın yüzüne ve kulağına vurarak Öztezcan’ın burnunun kırılmasına neden olup vahim zarara uğratmıştı.

“Yaygınlaşan suçlardan...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Nicat Vahabov’u aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Vahim zarar” suçu için 7 yıla, “Ciddi darp” suçu için 3 yıla, “Darp” suçu için ise 1 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü belirten Sağer, işlenen suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu ifade etti. Sağer, Anayasaya göre herkesin barış, güven ve huzur içinde yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, yine Anayasaya göre herkesin vücut bütünlüğü hakkına sahip olduğunu açıkladı. Yüksek Mahkemenin yıllık olarak yayınladığı faaliyet raporlarını adli ihbar olarak aldıklarını söyleyen Sağer, “Vahim zarar” suçlarının 2014, 2015 ve 2016 yılları verilerine göre Ağır Ceza Mahkemesi gündemlerini en çok meşgul eden 4. suç türünü oluşturduğunu ancak 2017 yılı verilerine göre ise “Vahim zarar” suçunun 3. sıraya yükseldiğine ve yaygınlaşan suçlar arasına girdiğine dikkatleri çekti. Sağer, sanığa hapislik cezası dışında bir başka cezanın verilmesinin kamu menfaatine aykırılık teşkil edeceği sonucuna vardıklarını belirterek, sanığı 4 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 3643 defa okunmuştur
Etiketler : , ,