1. HABERLER

  2. SEÇİM 2022

  3. Partilerin gezi ve ziyaretleri sürüyor
Partilerin gezi ve ziyaretleri sürüyor

Partilerin gezi ve ziyaretleri sürüyor

Partilerin seçim gezileri sürüyor… Seçim arifesindeki siyasi partilerin, bölge gezileri ve çeşitli dernek ile kurum ziyaretleri devam ediyor.

A+A-

Partilerin seçim gezileri sürüyor… UBP İskele Bölgesini ziyaret etti, YDP, Gayretköy, Mevlevi ve Güzelyurt’ta halka buluştu…

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (TÜRK-SEN) ziyaret etti. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet, KTAMS’ı ziyaret etti.


TDP, TÜRK-SEN’i ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (TÜRK-SEN) ziyaret etti. 
TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve beraberindeki heyet, Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.  
TDP Başkanı Cemal Özyiğit buradaki konuşmasında, Türk-Sen ve ona bağlı sendikaların verdikleri mücadeleyi  selamladıklarını belirterek, özellikle son dönemlerde varılan mutabakatla Güney’de istihdam olanağı sağlama çabalarını takdir ettiklerini belirtti. 
TDP olarak öncelikli görevlerinin; “gençlere bu topraklarda iş imkanı yaratmak, üretmeleri için gerekli sistemi kurmak ve gençlerin geleceklerini bu ülkede planlamalarını sağlamak” olduğunu belirten Özyiğit, TDP’nin ülkedeki yeni yapılanmanın öncüsü olacağını kaydetti.  
Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin kendilerinden başka kimseyi düşünmediklerini, asgari ücretin belirlenmesinde bile samimi olunmadığını ve belirlenen ücretin tekrardan görüşüleceğinin açıklandığını belirten Özyiğit, bu siyasi anlayışının hiçbir zaman emeğin, emekçinin yanında durmadığını söyledi.  
Ekonomik kriz karşısında ciddi bir mağduriyet yaşandığını, kendilerinin de bu bilinçle hareket ederek alım gücünü yükseltecek ve inşalarımızın rahat etmesini sağlayacak kararları alacaklarını belirten Özyiğit, “Biz emeğin yanında durmaya devam edeceğiz. Küçük ve orta boy işletmeler ile dar ve sabit gelirlerin destekçisi olacağız. Çalışanı mağdur etmeyeceğiz. Bu konuda çok açık ve netiz. Bunu yaparken de Türk Sen gibi paydaşlarla birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu. 
Açıklamaya göre, Türk Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ise konuşmasında, “oy vermenin çok anlamlı ve çok değerli bir şey” olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının da 23 Ocak’ta vereceği oylarla geleceği şekillendireceğini kaydetti. 
Ülkede UBP başta olmak üzere bazı partilerin insanlara yalan söyleyerek oylarını aldıklarını ancak sonra da söz verdiklerinin tam tersini yaptıklarına dikkat çeken Bıçaklı, “Ülkeyi yönettiğini iddia edenler ülkeyi parsel parsel satıyorlar ama burada onlar kadar onları seçenler de sorumludur” dedi. 
Ülkenin çok kötü günlerden geçtiğini, alım gücünün düştüğünü, iğneden ipliğe her şeyin zamlandığını buna karşın çalışanların özellikle asgari ücrete yeterli zammın yapılmadığını belirten Bıçaklı, 2 yıldır hiçbir hükümet yetkilisinin sendika başkanı olarak kendisiyle toplantı bile yapmadığını, ancak sermaye temsilcileriyle her hafta toplantı yapıldığını kaydetti. 
Türk-Sen olarak emekten ve barıştan yana taraf olduklarını belirten Arslan Bıçaklı, emekçilerin yanında olan, kucak açan, sorunlara çözüm bulacak olan siyasi partilere destek vereceklerini kaydetti.


Ataoğlu: “Her zaman emeğin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  DP olarak “her zaman emeğin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini” söyledi.
Partiden yapılan açıklamaya göre, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet, KTAMS’ı ziyaret etti.
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret ederek, Sendika Başkanı Güven Bengihan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.
Ataoğlu, KTAMS ziyaretinde yaptığı konuşmasında, “sendikaların toplumun aynası konumunda olduğunu, demokrasinin en önemli unsurlarını teşkil ettiğini, işçi ve emekçinin haklarını savunma noktasında büyük görevleri olduğunu” söyledi.
“DP’nin hükümet dönemlerinde her zaman emekçinin yanında olduğunu” belirten Ataoğlu, yeni dönemde de sendikalarla işbirliği içerisinde, emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

“Açlık sınırı rakamları, belirlediğimiz asgari ücretin ne kadar yerinde olduğunun göstergesidir”
Fikri Ataoğlu, KTAMS’ın açıkladığı açlık sınırına ilişkin olarak, “Açlık sınırı rakamlarını görünce, belirlemiş olduğumuz yeni asgari ücretin bürüt 7 bin TL olarak belirlenmesinin ne denli doğru bir karar olduğunun göstergesidir” dedi.
Demokrat Parti’nin bu seçimde geniş bir tabana yayılarak her kesimden milletvekili adayı çıkarttığını ifade eden Ataoğlu, “DP her zaman olduğu gibi halkın sesi olma görevini sürdürecektir” diye konuştu.


UBP İskele Bölgesini ziyaret etti

UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu ile milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında, İskele İlçesine bağlı Yarköy, Ergazi, Kurtuluş, Turnalar, Boğaz ve Boğaztepe'yi ziyaret etti. 
UBP’den verilen bilgiye göre, Sucuoglu'na bölge ziyaretlerinde milletvekili adayları yanısıra örgüt başkanları da eşlik etti.
İlk olarak Yarköy Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nde çalışmalarla ilgili bilgi alan Sucuoğlu, sivil toplum çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Pandemiyle mücadelenin sürdüğünü belirten Sucuoğlu,  panik yapmaya gerek olmadığını kaydetti.
Virüsün önceki mutasyonlarının etkisinin artık kalmadığını belirten Başbakan, aşısız vatandaşları da mutlaka aşı olmaya çağırdı. İstikrarın, ülkenin kalkınması için şart olduğuna dikkat çeken Başbakan, kararsızları mühür kullanması yönünde ikna etmesi ve yanlarına çekmesi gerektiğini belirtti.
Başbakan Sucuoğlu, Yarköy'de çocuklarla futbol da oynadı. Yarköy’ün ardından Turnalar’ı ziyaret eden Sucuoğlu ve beraberindekiler, partililerle sohbet etti.
Bölge gezisi çerçevesinde Ergazi'de de partililer tarafından karşılanan Sucuoğlu ve milletvekili adayları, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Kurtuluş’a geçen UBP Genel Başkanı ve Başbakan Sucuoğlu, bölge halkıyla sohbet etti.
Kurtuluş’tan sonra seçim gezisine Kalecik ile devam eden UBP Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu, burada da partililerle, vatandaşlarla  buluştu.
Boğaz ve Boğaztepe köylerini de ziyaret eden Başbakan, buralarda da partililer ve bölge halkıyla sohbet etti.
 


Arıklı: “Sürekli tüketirsek, tükenip gideceğiz”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Üretmeyen, sürekli tüketen bir toplum olmaya devam edersek, tükenip, yok olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

“Bu düzeni bozacak, bu düzeni yeniden kuracak bir siyasi partinin işbaşına gelmesi gerekiyor” diyen Arıklı, “O da YDP’dir” diye konuştu.

Partiden yapılan açıklamaya göre, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve ekibi, Gayretköy, Mevlevi ve Güzelyurt’ta halka buluştu.

Arıklı, ülkedeki mevcut düzene ilişkin olarak, “Bu bozuk düzeni kuran, vurguncuları soyguncuları besleyen bu düzeni kuran devam ettiren siyasi partileri yeniden başa getirirseniz, şikâyet etmeye de hakkınız olmaz” dedi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
Etiketler : , ,