1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP toplanıyor - Kaşif: Hazırlıklar sürüyor!
UBP toplanıyor - Kaşif: Hazırlıklar sürüyor!

UBP toplanıyor - Kaşif: Hazırlıklar sürüyor!

KAŞİF: “HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR” - YORGANCIOĞLU: “YETERLİ SAYIYA ULAŞILMAYACAK OLSA KALKIŞMAZDIK” - UBP YETKİLİ ORGANLARI PAZARTESİ TOPLANIYOR

A+A-


KAŞİF: “HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR”

YORGANCIOĞLU: “YETERLİ SAYIYA ULAŞILMAYACAK OLSA KALKIŞMAZDIK”

UBP YETKİLİ ORGANLARI PAZARTESİ TOPLANIYOR

Meclisteki muhalefet partileri ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki muhalif grupta yer alan milletvekilleri, hükümete yönelik güvensizlik önergesi verme hazırlığını sürdürürken; Ulusal Birlik Partisi (UBP) bu gelişmeleri değerlendirmek için  yetkili organlarını pazartesi toplantıya çağırdı.

UBP’deki muhalif grubun başını çeken Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif TAK muhabirinin sorusu üzerine, güvensizlik önergesiyle ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini, çalışmalarını tamamlamaları durumunda pazartesi Meclis’e sunacaklarını söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler (CTP-BG), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP) ile birlikte yürüttükleri çalışmaları kapsamında hükümeti düşürmek için yeterli sayıya ulaşacaklarına inandığını dile getiren Kaşif, bu durumda güvensizlik önergesini sunacaklarını kaydetti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da, diğer iki parti ve Kaşif grubuyla hazırlıklarının sürdüğünü doğruladı ve “yeterli sayıya ulaşılacak mı?”  sorusuna karşılık “Ulaşılacak. Ulaşılmayacak olsa buna kalkışmazdık” dedi.

SAAT 15.00’TE GYK VE PARTİ MECLİSİ TOPLANACAK

UBP Genel Sekreteri Necdet Numan ise TAK muhabirinin sorusu üzerine, pazartesi saat 15.00’te Genel Yönetim Kurulu, ardından da Parti Meclisi’nin toplanacağını açıkladı.

Numan, hükümete güvensizlik önergesi verileceği yönündeki haberleri ve parti içindeki son gelişmeleri değerlendireceklerini kaydetti.

ANAYASA’NIN GÜVENSİZLİK ÖNERGESİYLE İLGİLİ MADDESİ

Anayasa’nın ilgili maddesine göre, Başbakan’a karşı güvensizlik önergesi, en az 9 milletvekili tarafından verilebilir.  Bir güvensizlik önergesinin reddedilmesi tarihinden üç ay geçmedikçe güvensizlik önergesi verilemez.

Güvensizlik önergesinin gündeme alınıp alınmayacağı, verilişinden sonraki ikinci birleşimde karara bağlanır.  Güvensizlik önergesi üzerine yapılan genel görüşmeler bittikten sonra, aradan bir tam gün geçmedikçe güvensizlik önergesi oylanamaz.

Başbakan gerekli görürse, Bakanlar Kurulu’nda görüştükten sonra Cumhuriyet Meclisi’nden herhangi bir zaman güven isteyebilir.  Güven istemi, Cumhuriyet Meclisi’ne bildirilmesinden bir tam gün geçmedikçe görüşülemez ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçmedikçe oya konulamaz. Güven istemi, ancak üye tamsayısının salt çoğunluğuyla reddedilebilir.

Bakanlar Kurulu üyelerinin çoğunluğunun otuz günlük bir süre içinde değişmesi halinde, Başbakan tarafından güvenoyuna başvurulur.

ÜYE TAMSAYISININ SALT ÇOĞUNLUĞU GEREKLİ…

Güvenoyu alamayan veya güven istemi reddedilen veya hakkında verilen güvensizlik önergesi üye tamsayısının salt çoğunluğu ile kabul edilen Başbakan istifasını Cumhurbaşkanına sunar.

SANDALYE DAĞILIMI

50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin partilere dağılımı şöyle:

UBP: 30, CTP-BG: 14, TDP: 3, DP:2, boş 1.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur