1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Türkiye üzerindeki etkisinin sıfır olduğunu gösterdi”
“Türkiye üzerindeki etkisinin sıfır olduğunu gösterdi”

“Türkiye üzerindeki etkisinin sıfır olduğunu gösterdi”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Türkiye’ye girişleri farklı tahdit kodlarıyla engellenen Kıbrıslı Türklerle ilgili “vizeye başvursunlar” diyen Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’a tepki gösterdi.

A+A-

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Türkiye’ye girişleri farklı tahdit kodlarıyla engellenen Kıbrıslı Türklerle ilgili “vizeye başvursunlar” diyen Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar’a tepki gösterdi, “Türkiye üzerindeki ağırlığının sıfır olduğunu gösterdi” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Akansoy, “Bilsinler ki utansalar da utanmasalar da gidecekler” vurgusu yaptı.

Tatar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türklerle ilgili “yetkililerle görüştüğünü, vizeye başvurmaları gerektiği yanıtını aldığını” ifade etmişti.

Asım Akansoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir süredir, insanlarımıza yokluğu, yoksunluğu yaşatanlar için “utan ve git” diyoruz.

Utanırlar utanmazlar ayrı bir konu. Ancak mesele bu değil. Ülkenin her yanını sarmış büyük kirlilik, ekonomik, siyasal, sosyal ve ahlaki erozyonu da beraberinde getiriyor.  Bunu yaratanların pervasızlığı her geçen gün bizi daha da geriletiyor.

Farklı düşüncelere saygı duymanın toplum olmak için esas , farklılık içinde birlik kültürünün toplumsal bütünlüğü koruduğunu dolayısıyla bunun sorumluluğunu taşımak ve geliştirmek için çalışmanın, bir toplumu yönetmenin temeli olduğunu bilmeyenler veya bilip de umursamayanlar ne yazık ki bu ülkeyi yönettiğini iddia ediyor.

Taşıdıkları büyük bir zaafiyetle hepimize büyük zarar vermektedirler.

Bakınız,

Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin bey, Türkiye’ye gitmek isteyenler vizeye başvursun dedi.

Yani Ersin bey, temsil ettiğini iddia ettiği bir halka, ne haliniz varsa görün diyor.

Bizi tek tanıyan ülkeye gitmek için vize alın diyor. 

Alırsınız almazsınız beni ilgilendirmez diyor aslında.

Böylelikle, Türkiye üzerindeki etkisinin, ağırlığının sıfır olduğunu, ciddiye alınmadığını da yeniden bize gösteriyor.

Bu zaafiyet, gerçekten de ne denli etkisiz eleman olduklarını gösteriyor.

Bu ülkenin aydınların ve gazetecilerin, düşünceleri ve kalemleri ile yaşayanların gerekçesiz ötekileştirmesi, düşmanlaştırılması ve kendilerine terörist muamelesi nasıl kabul edilebilir ?

Hem kabul edilemez hem de bununla mücadele etmek ve çözmek yerine, edilgen, pasif, ezik bir pozisyon almak utanılacak bir durumdur.

Bilsinler ki utansalar da utanmasalar da gidecekler…”

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur