1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Töre Denktaş hakkında sert konuştu
Töre Denktaş hakkında sert konuştu

Töre Denktaş hakkında sert konuştu

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “dava açtım” dediği milletvekili Zorlu Töre “Serdar Bey’in sözünü ettiği davanın tebligatı elime ulaşmadı” dedi ve ekledi: “Dava konusunda avukatımla konuştum. Söz konusu senet hem etik değil, hem de demokrasi ile bağdaş

A+A-

DP’den istifa ederek UBP’ye geçen milletvekili Zorlu Töre partiden istifası sonrasında DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın kendisine dava açtığını basından öğrendiğini belirtti. ADA TV’de bir programa katılan Zorlu Töre DP ile imzaladığı ve istifa etmesi halinde partiye para ödemesine neden olacak sözleşmeyle ilgili konuştu “Söz konusu senet hem etik değil, hem de demokrasi ile bağdaşmaz” dedi.
Konuyla ilgili yorum yapan Töre şunları söyledi: “Avukatım bu senet alış veriş senedi değildir, dedi. Avukatım bana bu senedi imzalatmak bile suçtur dedi. Böyle senedi kim hazırlayabilir?  Etik değerlere ve demokrasiye uymuyor. Henüz bana Serdar Denktaş’ın dediği davanın tebligatı gelmedi. CTP’nin kuyruğuna takılmış bir partidir DP… DP, CTP’nin kuyruğuna takılır ama Zorlu Töre katılmaz.Ben hükümet programına evet dedim ama eleştirilerimi de yaptım. Hükümetin birçok icraatını onaylamadığımı ifade ettim, daha sonra da DP’den istifa ettim” 

'Senet' konusu neydi?

Hatırlanacağı üzere UBP’den DP’ye geçen milletvekilleri ile bir senet imzalayan DP söz konusu vekillerin DP’den istifa edip başka bir partiye geçmesi halinde DP’ye 500 bin TL ödemesini içeriyordu. Bu senete imza atan Zorlu Töre DP’den istifa etmiş, UBP’ye geçmişti. Bu istifa üzerine ise DP lideri Denktaş, imzalanan senede dikkat çekerek Zorlu Töre’ye dava açtığını açıklamıştı.   (YENİDÜZEN)

Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur