1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Toplam 36 ay hapis…
Toplam 36 ay hapis…

Toplam 36 ay hapis…

Mağusa’da 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde China Bazaar isimli iş yerine girerek hırsızlık yapan  17 yaşlarındaki sanık Y.Ö, E.G ve S.K dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandılar…

A+A-

Mağusa’da 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde China Bazaar isimli iş yerine girerek toplam 1400 TL para ile 3 bin 756 TL değerinde muhtelif eşyalar sirkat eden 17 yaşlarındaki sanık Y.Ö, E.G ve S.K dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Dükkan açma”, “Sirkat”, Kasti hasar” ve “Suç işlemek niyetiyle başkasının malına girmek” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Y.Ö 18 ay, sanık E.G 12 ay, sanık S.K ise 6 ay olmak üzere toplam 36 ay hapis cezasına mahkum edildiler.

Para ve çok sayıda muhtelif eşya sirkat ettiler…

Sanık Y.Ö, E.G ve S.K 18 Mayıs 2017 tarihinde saat 03:30 raddelerinde China Bazaar isimli iş yerinin kapısını hasar vermeden açıp içeriye girmişler ve içeriden kasada bulunan 600 TL para, bağış kutusundan 800 TL para ve çok sayıda muhtelif eşyalar sirkat etmişlerdi. Sabah iş yerini açan China Bazaar çalışanı hırsızlık olayını fark ederek polise haber vermiş ve olay yerine gelen polis ekipleri soruşturma başlatmıştı. Yürütülen soruşturma neticesinde sanıklar tespit edilerek tutuklanmış ve sirkat ettikleri eşyalar ise sanıkların tasarrufunda bulunmuştu. Sanık Y.Ö’nün sorgusu esnasında ise 2017 yılı Şubat ve Mart aylarında 4 yere daha girerek hırsızlık yaptığı ve sanık E.G ile de 10 Mayıs 2017 tarihinde Lemar AVM’ye girerek hırsızlık yaptığı tespit edilmişti.

Suçlu bulundular…

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Y.Ö, E.G ve S.K’nin aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum edildiklerini açıkladı. Sanıkların konu suçları beraber işlediklerini belirten Sağer, Fasıl 154 Ceza Yasasına bakıldığında “Dükkan açma” suçunun 7 yıla kadar, “Sirkat” suçunun 3 yıla kadar, “Kasti hasar” suçunun 3 yıla kadar ve “Suç işlemek için başkasının malına girmek” suçunun ise 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti. Sağer, sanıklar tarafından işlenen suçlardan sonra müştekiye zararın ve ziyanın ödenmesi ve şikayetin geri çekilmesinin suçun vahametini azaltmadığını ifade etti. Sanık Y.Ö ile E.G’nin 10 Mayıs tarihinde Lemar AVM’ye de girdiklerini ve buradan para ve muhtelif eşyalar sirkat ettiklerini belirten Sağer, ayrıca sanık Y.Ö’nün 2017 yılı Şubat ile Mart ayları arasında 4 farklı markete girerek para, sigara ve muhtelif eşyalar sirkat ettiğini söyledi. Her 3 sanığın da 17 yaşında olduğunu anımsatan Sağer, sanık Y.Ö’nün 2017 yılı Ocak ayında KKTC’ye geldiğini ve ilk suçunu 2017 yılı Şubat ayında işlediğini ve 2017 yılı Mayıs ayına kadar 4 bina açarak hırsızlık suçunu işlediğini belirtti. Sağer, sanıklara verilecek cezanın sanıkları ıslah edici ve kamu menfaatini koruyucu olması gerektiğine dikkatleri çekerek 4 iş yerine giren sanık Y.Ö’yü 18 ay, 2 iş yerine giren sanık E.G’yi 12 ay ve 1 iş yerine giren sanık S.K’yi ise 6 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

 

 

 

Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
İlgili Haberler